Teknoloji Bilgisayar Ekranınızı Dokunmatik Ekrana Dönüştürün

Bilgisayar Ekranınızı Dokunmatik Ekrana Dönüştürün

15.10.2016 - 16:14 | Son Güncellenme:

Bilgisayar ekranınızı dokunmatik ekrana dönüştürün haberi, bir çok bilgisayar kullanıcısı için gerçekten çok ilgi çekici bir haber.

Bilgisayar Ekranınızı Dokunmatik Ekrana Dönüştürün

Zaman zaman dizüstü bilgisayar kullanımlarımızda, tabletlerde olan alışkanlıklarımızdan dolayı ekrana dokunup işlem yapma isteği hepimizin başına gelmiştir. Aralık 2015’te duyurulan AirBar, bilgisayarların ekranlarını dokunmatik ekrana dönüştürerek tıpkı tablet ekranlarındaki gibi bir kullanım deneyimi sunuyor. Bu durum, bilgisayar ekranınızı dokunmatik ekrana dönüştürün haberini de mümkün kılıyor.

Haberin Devamı

AirBar isimli sensör, Aralık 2015 tarihinde tanıtılan Neonode Airbar isimli manyetik çubukla birlikte bilgisayar ekranlarının dokunmatik olarak kullanılmasını sağlıyor.

Dizüstü bilgisayarın USB girişine takılarak, ekranın dokunmatik özelliğe kavuşmasını sağlayan sensör, donanımsal olarak ekstra bir desteğe ihtiyaç duymadan çalışıyor.

Ekran, Neonode AirBar isimli manyetik çubukla birlikte kullanılsa da. bilgisayara bağlandıktan sonra parmakla, fırçayla ya da eldivenle de kontrol sağlanabiliyor. Windows 8 ve Windows 10 işletim sistemlerini destekleyen, Chrome OS ile de uyumlu olarak çalışan AirBar’ın ön sipariş fiyatı ise, 69 dolar.

Güçlü ve dokunmatik olmayan bir dizüstü bilgisayarınız varsa, bu ürün gerçekten işinize çok yarayacaktır. Ürün ayrıca, akıllı telefon ve tabletlere OTG ile bağlanarak ekrana dokunmadan kullanım sağlayabiliyor. Bu uygulama da, oldukça değişik bir kullanım deneyimi sunuyor.

Haberin Devamı