Teknoloji Bilim adamları kapta 'mini beyin' büyüttü

Bilim adamları kapta 'mini beyin' büyüttü

29.04.2017 - 09:46 | Son Güncellenme:

ABD'li bilim insanları, dünyada ilk kez laboratuvar ortamında kök hücrelerden oluşan çalışan beyin devreleri büyüttü. Beynin otizm ve epilepsi için gelecek tedavileri sağlayabileceği düşünülüyor.

Bilim adamları kapta mini beyin büyüttü

Daily Mail'in haberine göre, kök hücrelerden petri kabında (basit bir cam veya plastik silindir kap) büyütülen mini beyinler, araştırmacıların otizm ve epilepsi gibi nörolojik koşulları daha iyi anlamalarına yardımcı olacak. Ayrıca insanın önbeyni vücut dışında hareketli bir şekilde ilk kez görüldü.

Haberin Devamı

Alzheimer's Research UK, Nöroloji Enstitüsünün kıdemli araştırma görevlisi Dr. Selina Wray, 'Bu teknoloji, araştırmacılara daha önce mümkün olmayan, beyin gelişimine ve hastalığına ilişkin yeni koşullar sunacak.' dedi.

Yeni yöntemler şizofreniyi ilaçla tedavi etmenin yolu da açılabilir. Bilim adamları, bir sonraki aşamanın Frankenstein'a doğru atılmış bir adım olarak görüyor ve bir gün laboratuvar ortamında tüm insan vücudu büyütebileceklerine inanıyorlar.

Bilim için heyecen verici olarak tanımlanan yöntem, Harvard Üniversitesi ve Stanford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yürütüldü.