Gündem Bilim Akademisi ödülü Prof. Buğra’ya

Bilim Akademisi ödülü Prof. Buğra’ya

17.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

2015 Dünya Bilim Akademisi Ödülü, bu yıl alanında uzman Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra’ya verildi

Bilim Akademisi  ödülü Prof. Buğra’ya

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra, Dünya Bilim Akademisi Ödülü’nün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Gelişmekte olan ülkelerdeki bilimsel faaliyetleri desteklemek amacıyla kurulan Academy of Sciences for the Developing World (TWAS -Gelişmekte Olan Dünya için Bilimler Akademisi) 2015 yılı Dünya Bilim Akademisi Ödülü bu yıl Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi ve Sosyal Politika Forumu Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Buğra’ya verildi.

Prof. Dr. Ayşe Buğra’ya, gelişmekte olan ekonomilerde ve küresel düzeyde sosyal politikalar konusundaki araştırmalara katkısı nedeniyle verilen ödül “Celso Furtado Ödülü” olarak da biliniyor. Buğra, Türkiye’de devlet ve işadamı ilişkisini akademik olarak çalışan, öncü olan, karşılaştırmalı sosyal politika ve gelişme iktisadı başlıklarındaki birikimi ile alanının uzman bir ismi.

Haberin Devamı

Makaleleri var

Karl Polanyi’nin ‘Büyük Dönüşüm’ adlı eserini Türkçe’ye çevirmiş olan Buğra’nın akademik dergilerde ve derleme kitaplarda yayımlanmış çok sayıda makalesi var. Ayşe Buğra’nın kitapları arasında İktisatçılar ve İnsanlar, Devlet ve İşadamları, Devlet-Piyasa Karşıtlığının Ötesinde bulunuyor.