Sivas Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan: En hazır illerden biri Sivas

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan: En hazır illerden biri Sivas

14.08.2017 - 13:16 | Son Güncellenme:

"(10 İl-11 Sanayi Projesi) Sanayi sitelerinin dönüşümüne bakıldığında Sivas'ta 3 yıldır süren bir çalışma var. En hazır illerden biri Sivas"

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan: En hazır illerden biri Sivas

SİVAS (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Üretim Reform Paketi çerçevesinde hayata geçirilmesi planlanan "10 İl-11 Sanayi" Projesiyle ilgili, "Sanayi sitelerinin dönüşümüne bakıldığında Sivas'ta 3 yıldır süren bir çalışma var. En hazır illerden biri Sivas." dedi.

Haberin Devamı

Aslan, proje kapsamında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, şehir içindeki sanayilerin şehir dışına taşınmasına yönelik projede Sivas'ın pilot il seçildiğini hatırlattı.

Çıkarılan kanunların illerde hayata geçirilmesindeki engelleri ortadan kaldırmak için bu toplantıları düzenlendiklerini aktaran Aslan, "Biz merkezi idare olarak Ankara'daki engelleri ortadan kaldıracağız, yerelden de Valimiz başkanlığında bu sıkıntılar ortadan kaldırılacak." diye konuştu.

Aslan, bürokratların yavaş yürüme diye seçeneklerinin olmadığını vurgulayarak, "Koşarak, hızla gitmek durumundayız. Hızla giderken de elimizdeki problemleri çöze çöze gitmeliyiz. Sanayi sitelerinin dönüşümüne bakıldığında Sivas'ta 3 yıldır süren bir çalışma var. En hazır illerden biri Sivas. Bu hazırlık bizi rehavete sürüklememeli. Bu rehaveti birbirimize hatırlatarak, işlerimizi daha hızlı nasıl yapabiliriz ona bakmalıyız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Vali Davut Gül de toplantının proje için bir yol haritası belirme niteliğinde olacağını söyledi.

Projenin en kısa sürede başlamasını istediklerini dile getiren Gül, "Bu işe en yatkın, en çabuk hayata geçirilecek illerden birisiyiz." dedi.

Konuşmaların ardından projeyle ilgili sunum gerçekleştirildi.

Toplantı, soru cevapla sona erdi.