Gündem Bilişim Garajı Londra yolcusu

Bilişim Garajı Londra yolcusu

09.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın sayılı ‘bilişimle üretim’ eğitimi veren online eğitim platformu Bilişim Garajı, Londra’daki BETT Fuarı’na katılıyor. Türkiye’de devlet okulları ile özel okullarda sunduğu kodlama, 3D ve robotik teknoloji eğitimleriyle 100 bin çocuğa ulaşan platform, örnek ‘bilişimle üretim’ eğitim modeliyle fuarda yerini alacak.

Bilişim Garajı Londra yolcusu

Yeni nesiller için kodlamanın, okuma-yazma gibi temel bir beceri haline geldiğini belirten Bilişim Garajı’nın Kurucusu Eğitim Bilimci Prof. Dr. Selçuk Özdemir, emek ve kas gücüyle yapılan işlerin tarih olacağına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Robotlar işi kapabilir

Bilişim Garajı’yla Türkiye’de çok sayıda sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini belirten Özdemir, şu bilgileri verdi: “Artık 22 yaşında üniversiteyi bitirip, 60 yaşına kadar aynı işi yapıp emekli olma dönemi bitti. Bu çağa yıkıcı inovasyonlar dönemi deniyor. Bir sabah uyandığımızda birileri yıllardır kendinizi yetiştirdiğiniz tüm becerileri yerine getiren bir yazılım, cihaz, robot geliştirip sizi ‘işlevsiz’ duruma düşürebilir. Çocuklarımızın işlevsiz olmasını istemiyorsak, bilişimle üretebilecek, teknolojik yetiler kazandıracak bir eğitim vermeliyiz.”

Bilişim Garajı Londra yolcusu
Bugüne kadar 100 bine aşkın çocuğa ulaştıklarını, 3 bin öğretmeni eğittiklerini belirten Bilişim Garajı Genel Müdürü Zerrin Topal ise bu eğitim modelini yurt dışına ihraç etmeyi planladıklarını kaydetti. Bu yıl ABD ve Uzakdoğu’dan yatırım teklifi aldıklarını dile getiren Topal, “BETT’e katılan 2 Türk firmasından biri olarak bu topraklardan çıkan başarı hikayesine tüm dünyanın ortak olmasını istiyoruz” dedi.