Teknoloji Bill Gates'in çocuklarının teknoloji kullanımı konusunda şaşırtıcı derecede katı olduğu ortaya çıktı

Bill Gates'in çocuklarının teknoloji kullanımı konusunda şaşırtıcı derecede katı olduğu ortaya çıktı

16.01.2018 - 09:59 | Son Güncellenme:

Bill Gates evinde cep telefonlarının ve diğer teknolojilerin kullanımı konusunda sıkı kurallar koydu. Gates'in, her bir çocuğu 14 yaşına gelene değin hiçbirinin cep telefonunu yemek esnasında kullanmasına izin vermediği ortaya çıktı.

Bill Gatesin çocuklarının teknoloji kullanımı konusunda şaşırtıcı derecede katı olduğu ortaya çıktı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bill Gates, dünyayı değiştiren teknolojileri tasarlamadaki başarısının ardından çocuklarının bu teknolojiyi nasıl kullanması gerektiği hakkında sıkı kurallar koydu.

Geçtiğimiz sene verdiği bir röportajında “Teknolojinin mükemmel bir şekilde nasıl kullanılabileceği konusunda hep düşünüyoruz, ödevleri tamamlamak ve arkadaşlarla iletişim kurmak” dedi.

Gates’in 15, 18 ve 21 yaşlarındaki üç çocuğuda 14 yaşına kadar cep telefonu yasağı kullanma yasağı olan bir evde büyüdü. Gates, akşam yemeklerinde cep telefonunu yasakladı ve yatmadan önce çocukların ne kadar cep telefonu kullanabileceğiyle ilgili sınırlamalar koydu. Bill Gates, çocuklarının sürekli diğer çocukların daha erken telefon alması konusunda şikayetçi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bazı psikoloji uzmanlarına göre akıllı telefonların aşırı kullanımı anne-babalar, akademisyenler ve hatta Silikon Vadisi’ndeki işçiler için artan bir endişe haline geliyor.

Steve Jobs da verdiği bir röportajda evde çocuklarının teknoloji kullanımı kısıtladıklarını söylemişti.