Gündem Bilmiyordum desem yalan olur ama...

Bilmiyordum desem yalan olur ama...

06.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Himmet’ paralarını yurtdışına transfer etmekle suçlanan muhasebeci sanık Selçuk, çalıştığı kurumun FETÖ ile bağlantısı hakkında “Bilmiyordum desem yalan olur ama ekmek parası için çalıştım” dedi

Bilmiyordum desem  yalan olur ama...

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına toplanan, “himmet” paralarını Bank Asya üzerinden yurtdışındaki Gülenist kuruluşlara transfer etmekle suçlanan şirket muhasebecisi sanık Asım Selçuk, kendi hesabından şirket hesabına yatırılan 77 bin 600 liranın himmet değil, Maltepe dershanesi müşterilerinden nakit tahsil edilen miktar olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, dördü tutuklu 12 kişinin yargılanmasına başlandı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Asım Selçuk, Fevzi Umucu, Mikail Kılınç ve Hasan Hüseyin Zedef ile tutuksuz sanıklar Fatih Kaya, Rüstem Kahraman, Ekrem Bulut, Emin Aytaş ve avukatları katıldı. Sanıklardan Asım Selçuk, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Muhasebe elemanı olarak Maltepe Dershanelerinin bağlı olduğu şirkette işe başladığını anlatan Selçuk, kendi hesabından şirketin hesabına yatırılan 77 bin 600 liranın dershane müşterilerinden nakit tahsil edilen miktar olduğunu, himmet ile alakasının bulunmadığını savundu. Selçuk, dosyanın diğer şüphelilerinden Asım Uçmak’ın kendisine gönderdiği 3 bin 542 liranın ise bu kişinin şirketten aldığı avansın geri ödemesi olduğunu ileri sürdü. Bu kişinin aldığı avansı geri öderken, neden doğrudan şirket hesabına değil de kendi hesabına gönderdiğinin sorulması üzerine Selçuk, doğrudan şirkete para gönderilmesi halinde hesaplarda dengesizlik olacağını, muhasebede çalışan birinin hesabına para göndermenin daha pratik olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Bilmiyordum desem yalan olur

Asım Uçmak ile bu rakamlar dışında ilişkisi bulunmadığını savunan Selçuk, Maltepe Dershanesinde aynı departmanda çalıştığı iki kişiyle daha görünen para transferlerinin, borç alışverişinden kaynaklandığını söyledi. Rakamların yüksek olmasının dikkati çektiğini belirten Selçuk, bunun bu kişinin piyasaya olan yüksek borçlarından kaynaklandığını ileri sürdü. Selçuk, çalıştığı kurumun FETÖ ile bağlantısı bulunduğunu bilip bilmediği yönündeki soruya, “Bilmiyordum desem yalan olur ama ekmek parası için çalıştım” karşılığını verdi. Selçuk, tutuksuz yargılanmayı ve beraatini talep etti.