Eğitim Biltekli öğrenciler 5000 fidanı toprağa kavuşturdu

Biltekli öğrenciler 5000 fidanı toprağa kavuşturdu

04.05.2015 - 11:51 | Son Güncellenme:

Yaptıkları kermesler ve topladıkları bağışlarla birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Biltek Okulları öğrencileri, bu yıl fidan dikme etkinliğinin 7.’sini Ankara ve İstanbul’da düzenledi.

Biltekli öğrenciler 5000 fidanı toprağa kavuşturdu

Önceki yıllarda Çanakkale ile İstanbul’un Tuzla ve Şile ilçelerinde binlerce fidanı toprakla buluşturan öğrenciler, bu yıl da Ankara ve İstanbul’da toplam 5000 fidan dikti.

Haberin Devamı

Öğrencilerine çevre bilincini aşılamayı hedefleyen Biltek Okulları tarafından bu yıl yedinci kez yapılan fidan dikme etkinliği, Nisan ayının son günlerinde Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirildi. Bu iki şehirde binlerce fidana kendi elleriyle can suyu veren öğrenciler, çevreye duyarlı birer birey olarak yetişirken“ağaç yaşken eğilir” sözüne de güzel bir örnek oluşturdu.

Binlerce fidanı toprakla buluşturmanın haklı gururunu yaşayan Biltekli öğrenciler, diktikleri fidanları düzenledikleri kermeslerde toplanan paralarla finanse etti.

Dikilen fidanlardan ikisine geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden iki Biltek öğrencisinin adı verildi.Genç bir fidanken hayata veda eden bu öğrencilerin adları Biltek Ormanları’nda da yaşamaya devam edecek.

Haberin Devamı

Biltekli öğrenciler 5000 fidanı toprağa kavuşturdu