Bingöl Bingöl'de Engelliler Haftası etkinliği

Bingöl'de Engelliler Haftası etkinliği

12.05.2014 - 13:42 | Son Güncellenme:

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, Engelliler Haftası dolayısıyla temsili askerlik töreni düzenledi. Törene katılan 16 engelli vatandaş, temsili askerlik eğitimi alarak, askerlik yemini etti.

Bingölde Engelliler Haftası etkinliği

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, Engelliler Haftası dolayısıyla temsili askerlik töreni düzenledi. Törene katılan 16 engelli vatandaş, temsili askerlik eğitimi alarak, askerlik yemini etti.
İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Garnizon Komutanı Vekili Albay Göktan Tırman, il Jandarma Komutanı Selahattin Mersinli, Emniyet Müdürü Atalay Ürker kurum amirleri, engelli vatandaşlar ve aileler katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende engelliler adına bir konuşma yapan Yunus Bor, "Bizler fiziki olarak engelli olsak bile, kalplerimiz, ruhlarımız ve inancımızın sapa sağlam olduğunu bilmenizi isterim. Vatan ve millet aşkına verilecek her görevi yapabilecek kararlıkta tüm engelleri aşarak güçte ve iradedeyiz" dedi.
Konuşmanın ardından temsili askerlik eğitimi alan engelli vatandaşlar, askerlik yemini etti. Yemin töreninin ardından Vali İbrahim Taşyapan, engelli vatandaşlara hediye verdi. Garnizon Komutan Vekili Albay Göktan Tırman, terhis belgesi verirken, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise künye dağıtımı yaparak, engelli vatandaşları kutladı.
Törende bir konuşma yapan Bingöl İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersinli, törenin engelli vatandaşların askerlik görevlerini sembolik olarak yerine getirilmesi için düzenlendiğini söyledi. Mersinli, "Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınamayan, silah altına alınması mümkün olmayan kardeşlerimizi askerlik vazifelerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak ve bunların eğitimlerini tamamlanmak maksadıyla tertip ettiğimiz bu anlamlı günde engelli kardeşlerimizi yanımızda hissetmenin mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Kıymetli anne ve babalar umarım sizlerde evlatlarınızın temsili askerlik hizmetini ifa ettiği bu günü ileri de hatırlayacak ve onlarla gurur duyacaksınız. Sevgili Mehmetçikler sizler bugün kahramanlığını tüm dünyaya kabul ettirmiş tarihi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir günlük misafiri oldunuz. Milletin bağrından çıkan ve onun ayrılmaz bir parçası olan Mehmetçikle silah arkadaşı oldunuz. Asıl önemlisi sevdiklerinizin huzurunda, arkadaşlarınızı şahitliğinde, kutsal bayrağımızın gölgesinde silah arkadaşlarınızla omuz omuza silahlarınıza el basarak yemin ettiniz. Ettiğiniz yemin kutlu, yolunuz ve bahtınız açık olsun" diye konuştu.
Temsili askerlik yapmaktan memnun olan Zeki Bencil, askerliği sevdiğini ve görevini tamamlayıp eve döneceğini söyledi. Yasin Ercan ise engellilere yönelik yapılan temsili askerlikten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Güzel duygular hissediyoruz. Herkes asker olmayı ister ama bize kısmet değilmiş. Allah’ın takdiri işte. Ama her şey güzel insanlarla iç içe olmamız, insanların bizi hoş görmesinden memnunuz bizi hoş gören tüm insanlara engelli arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Tören, toplu fotoğraf ve yemek programıyla son buldu.