Bingöl Bingöl'de yetim çocuklara 40 bin TL yardım dağıtıldı

Bingöl'de yetim çocuklara 40 bin TL yardım dağıtıldı

21.06.2016 - 00:37 | Son Güncellenme:

Bingöl Belediyesi, Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından kabul edilen ’Dünya Yetimler Günü’ etkinleri kapsamında düzenlenen iftar programında, 101 aileye 40 bin TL değerinde çeşitli yardımlarda bulundu.

Bingölde yetim çocuklara 40 bin TL yardım dağıtıldı

Bingöl Belediyesi, Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından kabul edilen ’Dünya Yetimler Günü’ etkinleri kapsamında düzenlenen iftar programında, 101 aileye 40 bin TL değerinde çeşitli yardımlarda bulundu.
Bingöl Belediyesince, çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen kardeşlik iftarında konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yetimlerin Müslümanların manevi dünyasında ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi.
İslam dininin yetim bir peygamberin dini olduğunu belirten Yılmaz, "Peygamber Efendimiz de bir yetimdi. Bildiğim kadarıyla belediye başkanımızda yetim büyüdü. Ben de Ortaokulda son sınıfta babası vefat etmiş bir kardeşinizim. Herkesin sahibi Cenab-ı Allah’tır. Bütün yetim çocuklar, bizim çocuklarımızdır. Dolasıyla yetimler bizim manevi dünyamızda çok ayrı bir yere sahipler. İnşallah sizlerde yetişerek, büyüyerek çok daha iyi yerlere gelerek sizden sonraki yetimlere sahip çıkacaksınız ve toplumumuzu hep birlikte imar edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı


“HER YIL 40 BİNDEN FAZLA ÇOCUK TÜRKİYE’DE DOĞUYOR”


Konuşmasında Suriyeli yetimlere selam gönderen Yılmaz, şunları söyledi, “Cenab-ı Allah onlara da yardımcı olsun diyoruz. Maalesef oradaki zalim rejimin yaptıklarıyla 100 binlerce insan hayatını kaybetti, çok daha fazlası da yetim kaldı ve evlerinden oldu. Onları da hep birlikte sahipleneceğiz İnşallah. Türkiye olarak hükümetimiz 3 milyon civarında mülteciye ev sahipliği yapıyor. Her yıl 40 binden fazla çocuk Türkiye’de doğuyor. Bu çocuklarımızın eğitimiyle, sağlığıyla ve her türlü hizmetleriyle uğraşıyoruz. İnşallah Suriye’deki zalim rejim ortadan kalkar ve bu çocuklarımız he birlikte yeni Suriye’yi inşa ederler. Bunu temenni ediyoruz. Bu vesileyle zulüm altında olan, sıkıntı içerisinde olan bütün insanlar için de, Müslümanlar için de dua ediyoruz.”

Haberin Devamı


BİNGÖL BELEDİYESİ’NDEN 40 BİN TL YARDIM


Program sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise, 300 çocuklu 101 aileye 40 bin TL değerinde yardımda bulunduklarını söyledi.
Bingöl’deki yetimleri unutmadıklarını hissettirmek için bugün kendileriyle bir araya geldiklerini dile getiren Başkan Barakazi, “Bugün Dünya Yetimler günü, bu vesileyle Bingöl’deki yetimlerle bir araya geldik. Bugünde onları unutmayalım istedik. Anne ve babaları belki yoktur ama biz onlara sahiplik yapalım istedik, zira sahip Allah’tır. Dünya Yetimler Günü’nü hem Bingöl, hem Türkiye hem de dünya çapında tebrik ediyorum. Bugün yaptığımız program kapsamında Bingöl’deki yetimlerimize 40 bin civarında çek dağıttık. Bu çekleri gidip ihtiyaçlarına göre gönüllerince harcayabilirler” ifadelerini kullandı.
Program, yetimlere para çeki ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.