Gündem Bingöl şehitlerine veda

Bingöl şehitlerine veda

02.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bingöl’ün Genç ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle girdikleri çatışmalarda şehit olan uzman çavuşlar Behçet Avcı ve Yunus Aktaş gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı...

Bingöl şehitlerine veda

Bingöl Genç ile Diyarbakır’ın Lice ilçeleri arasında bulunan Sağgöze Köyü kırsal kesiminde önceki akşam saatlerinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuşlar Behçet Avcı (26) ile Yunus Aktaş (25) için Bingöl Havalimanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, törende yaptığı konuşmada, “Nasıl 3 gün sonra Ramazan Bayramı’nın geleceğinden eminsek, bu haklı davada da kazanacağımızdan o kadar eminiz” dedi.

Memleketlerine uğurlandılar

Bingöl Havalimanı’nda düzenlenen tören, İl Müftüsü Mecit Can’ın dualarının ardından cenazelerin askeri uçağa alınmasıyla sonra erdi. Şehit Behçet Avcı’nın cenazesi toprağa verilmek üzere Batman’a, Yunus Aktaş’ın cenazesi ise Sakarya’ya uğurlandı.

Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yaktılar...

Haberin Devamı

Şehit Uzman Çavuş Behçet Avcı’nın cenazesi, uçakla Batman’a oradan da ambulansla Kozluk ilçesine getirildi. İlçedeki Hz. Ömer Camisi’nde düzenlenen törende cuma namazını takiben kılınan namazın ardından şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi. Şehidin eşi Şerife Avcı ve bazı yakınları tabuta sarılarak Kürtçe ve Türkçe ağıt yaktı, anne Maşallah Avcı sinir krizi geçirdi. Şehidin naaşı, ilçeye bağlı Yukarı Alıçlı köyünde gözyaşları arasında defnedildi.