Gündem Bingöl ve Lice’de 4 şehit

Bingöl ve Lice’de 4 şehit

01.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bingöl’ün Genç ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit düştü. Diyarbakır Lice’de ise teröristlerin saldırısı sonucu 2 asker şehit oldu

Bingöl ve Lice’de 4 şehit

Bingöl’ün Genç ilçesi kırsal kesiminde PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit oldu. Bingöl’ün Genç ilçesi ile Diyarbakır’ın Lice ilçesi arasındaki Sağgözü Köyü kırsal kesiminde arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında dün akşam saatlerinde çatışma çıktı. Çatışmada 1 uzman çavuş olay yerinde şehit olurken, ağır yaralanan bir uzman çavuş ise Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların çabalarına rağmen durumu ağır olan uzman çavuş kurtarılamayarak şehit oldu. Şehitlerin Behçet Avcı ile Yunus Aktaş olduğu öğrenildi. İki askeri şehit eden PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ise düzenlenen operasyonda, PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 asker şehit oldu. Alınan bilgiye göre, 22 Haziran’da Lice ilçesinin Kuzeydoğu bölgesinde 8. Kolordu Komutanlığı sorumluluğunda başlatılan “Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik-1” operasyonu sürüyor.

Operasyon kapsamında dün akşam güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Teröristlerin saldırısı sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker ağır yaralandı. Yaralı asker, helikopterle kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi’ndeki müdahaleye rağmen şehit oldu.

Harran’dan acı haber

Öte yandan Şanlıurfa’nın Harran İlçe Jandarma Komutanlığı’nda nöbet değişimi sırasında doldur-boşalt yapan askerin silahından çıkan mermiyle yaralanan jandarma er Murat Gözal, tedavi gördüğü hastanede 11 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.