Gündem Binler Berkin’i andı

Binler Berkin’i andı

08.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Berkin Elvan için düzenlenen anma törenine binlerce vatandaş katılırken, anne Gülsüm Elvan baygınlık geçirdi

Binler Berkin’i andı

Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi üzerine 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın birinci ölüm yıldönümü nedeniyle Berkin Elvan’ın ailesi ve Taksim Dayanışması tarafından bir anma töreni düzenlendi. Okmeydanı Cemevi’nde düzenlenen törene Elvan ailesinin yanı sıra Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Ahmet Atakan, Mehmet Ayvalıtaş’ın aileleri de katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile çok sayıda CHP’li ile CHP’den milletvekili adayı olan Ergenekon sanığı emekli Albay Dursun Çiçek ve Taksim Dayanışması’ndan çok sayıda sanatçı da ailelere destek olmak için törene katıldı. Törende Baba Sami Elvan, “Hala Berkin’in katilleri yakalanmadı. Ama bizim çocuğumuz ortada yok. Herkesin bu davanın peşinde olmasını istiyorum” dedi.
CHP’li Tekin ise Berkin’in dünyanın dört bir yanında anıldığını söyledi. Konuşmaların ardından Okmeydanı Cemevi’nde Berkin için yemek dağıtıldı. Törenin ardından Berkin Elvan’ın başına gaz fişeği isabet eden noktaya yürüyen grup, burada saygı duruşunda bulundu ve karanfiller bıraktı. Okmeydanı Şark Kahvesi üzerinden Piyalepaşa Bulvarı’na inen kalabalık buradan Feriköy Mezarlığı’na yürüdü. Polis yürüyüşü uzaktan izledi. Berkin Elvan’ın mezarı başına gelindiğinde anne Gülsüm Elvan baygınlık geçirdi.

Haberin Devamı

Bir mezar hikâyesi!

Elvan çifti blogspot adreslerinde ‘Bir mezar hikâyesi’ adıyla yazı yayınladı. Acılı aile oğullarının mezar taşında Berkin’in kaşlarını simgeleyen 14 kuş olduğunu ve 14’üncüsünün havalandığını yazdı. Mezarın üstünde koşan Berkin’in elinde bulunan 8 uçurtmanın da Gezi’de yitirilen
8 kişiyi temsil ettiği anlatıldı.

‘Paket geri çekilmeli’

Selahattin Demirtaş, “12 yıllık AKP iktidarı döneminde yüzlerce çocuk, 18 yaşından küçük çocuk sokaklarda katledildi. Bunların tek biri ile alakalı olarak bu ülkenin Başbakanı ya da Cumhurbaşkanı üzüntü ifade etmedi” dedi. Dolmabahçe’deki görüşmenin ardından İç Güvenlik Paketi’ndeki bazı maddelerin değiştirilebileceğinin hatırlatılması üzerine ise Demirtaş, “Paket tümden geri çekilmediği müddetçe ‘Orada bir değişiklik oldu’ demeyeceğiz. Geri çekilecek, komisyona gelecek. Dört grup oturur, birlikte tartışırlar. Paketin pansumanla düzelecek bir tarafı yok. Paket deveye benziyor. Neresini tartışacağız. O yüzden komisyona çekilip orada tartışılması gerekir” yanıtını verdi.