Gündem Binlerce kişi ‘kadına şiddete hayır’ dedi

Binlerce kişi ‘kadına şiddete hayır’ dedi

02.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaklaşan ‘8 Mart Kadınlar Günü’ dolayısıyla bir araya gelen binlerce kişi kadına yönelik şiddeti durdurmak için yürüdü. Kadıköy’deki eyleme CHP’li Serter, Mersin’deki yürüyüşe ise HDP’li Yüksekdağ destek verdi

Binlerce kişi ‘kadına  şiddete hayır’ dedi

Cumhuriyet Kadınları Derneği ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Kadıköy’de yürüyüş düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı “Kadına Karşı Şiddete Hayır” yürüyüşüne erkekler de destek verdi. Yürüyüş boyunca ıslık, alkış ve slogan atan kadınlar, şiddete uğrayan ve cinayete kurban giden Özgecan Aslan ve Münevver Karabulut’unda aralarında bulunduğu birçok kadının fotoğrafını taşıdı.
‘Duyarlıyız, cesuruz’
Pencerelerinden bakan vatandaşlar ve sürücüler de korna çalarak eylemcilere destek verdi. Kadıköy İskele Meydanı’nda biraraya gelen grup, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okudu. Yürüyüşe destek veren CHP Milletvekili Nur Serter ise “Biz kadınlar kadın cinayetlerine ’dur’ demek için, kadına şiddete son vermek için duyarlıyız, cesuruz, kararlıyız ve birlikteyiz” dedi. Mersin’de de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için yürüyüş ve miting düzenledi. Yürüyüşe HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da katıldı.