Populer Bilim Ağaç içinde 50 yıldan fazla süredir sıkışarak mumyalanmış köpek: Stuckie

Ağaç içinde 50 yıldan fazla süredir sıkışarak mumyalanmış köpek: Stuckie

29.01.2018 - 17:24 | Son Güncellenme:

Ağaç kesen oduncular dünyada eşine az rastlanır bir olaya imza attı. Kestikleri ağacı kamyonete yükledikten sonra ağacın içine bakan bir oduncu, ağaç gövdesinin içinde köpek mumyasıyla karşılaştı.

Ağaç içinde 50 yıldan fazla süredir sıkışarak mumyalanmış köpek: Stuckie

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Birleşik Devletler’in Georgia eyaletinde eşine az rastlanır olay gerçekleşti. Yıllar öncesine kalma bir ağacı kestikten sonra onu kamyonete yükleyen bir oduncu, ağaç gövdesinin içinde köpek mumyasıyla karşılaştı.

Araştırmacıların incelemeleri sonunda köpek mumyasının 1960'lı yıllara ait olduğu ortaya çıktı. Köpeğin sincap gibi bir hayvanı kovalarken ağaç kovuğuna sıkıştığı tahmin ediliyor. Ağacın üst kısımlarına kadar çıkan köpeğin avını bırakmadığı, pençelerinin konumundan kendine geçene kadar tırmanmaya devam ettiğine inanılıyor. Bununla birlikte, mükemmel koşullar nedeniyle köpek, bu zamana kadar korunarak gelmiş.

Normalde, vahşi hayatta ölen bir köpek bozulmaya yenik düşer ve diğer hayvanlar tarafından yenilirdi. Bununla birlikte, köpek bir ağacın içinde öldüğünden başka hayvanların erişebileceği ihtimal dahilinde değildi. Yükseklik nedeniyle de diğer hayvanların onu koklayabilmesi pek olası görünmüyor.

Haberin Devamı

Stuckie adı verilen köpek, kestane ağacının içinde bulundu. Kestane ağacının içinde hayvan dondurma işlemlerinde cesedin çürümemesi için kullanılan tanen bulunuyor. Ağaç havadaki tüm nemi emdiği için cesedin kurumasına da yardımcı oldu. Kuruyan ceset, tanenin de etkisi ile mumyalaştı. Köpeğin cesedi tanenle kaplanınca çürüme durumu engellendi.

Mumyalanmış ceset, nadir görülen görüntüsünün dünyaya gösterilmesi için müzeye götürüldü. Stuckie'nin mumyası Southern Forest World (Güney Orman Dünyası) müzesinde sergileniyor. Mumya, zarar görmemesi ve orijinalliğini bozulmaması ağaç gövdesinden çıkarılmıyor.