Ege Bir annenin feryadı: Çağan’ımı yaşatın...

Bir annenin feryadı: Çağan’ımı yaşatın...

16.06.2017 - 04:29 | Son Güncellenme:

.

Bir annenin feryadı: Çağan’ımı yaşatın...

İzmir Karabağlar’da yaşayan işçi Osman Seçen (26) ile Melike Seçen çiftinin 8 Kasım 2016’da ikinci çocukları Çağan Kutay Seçen dünyaya geldi. Yapılan kontrollerde, Çağan Kutay’ın doğuştan kalp hastası olduğu ortaya çıktı. Yoğun bakıma alınan Çağan Kutay’a 3 günlükken anjiyo, 9 günlükken de açık kalp ameliyatı yapıldı.

Haberin Devamı

’Masada kalır’ korkuttu

Üç ay sonra ise akciğere kirli kan taşıyan toplardamarda darlık olduğu ortaya çıktı. Çocuklarının ameliyat olması için hastane hastane gezen Seçen çifti, doktorların “Ameliyat olur ancak masada kalır” sözleriyle yıkıldı. Ameliyatı Türkiye’de sadece bir doktorun yapabileceğini söylediğini ve bunun içinde 30 bin lira gerektiğini belirten anne Melike Seçen, şunları söyledi:

Tek doktor

“Çağan Kutay’ın şu anda kalbinden çıkan akciğer damarında ciddi şekilde darlık var. Normalde iki yaşından sonra bu ameliyat yapılıyor. Fakat, Çağan’ın yaşaması için ağustos ayına kadar ameliyat olması lazım. Doktorlar ‘Çağan çok küçük, ameliyat olur fakat masada kalır’ diyorlar. Ameliyatı Türkiye’de bir doktor yapıyormuş. Ameliyat için 30 bin lira gerekli. Çocuğumu kaybetmek istemiyorum.”