Gündem Bir araç kiraladı hayatı karardı!

Bir araç kiraladı hayatı karardı!

16.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’dan 6 yıl önce Antalya’ya tatile gelen Arif Gül, 15 günlüğüne kiraladığı araçta unuttuğu sözleşmenin altındaki senedin icraya verilmesiyle evini, arsasını ve bu sıkıntılar nedeniyle kalp krizi geçiren babasını kaybetti...

Bir araç kiraladı hayatı karardı

Fransa’da yaşayan evli ve 3 çocuk babası 52 yaşındaki Arif Gül, 6 yıl önce 3 arkadaşı ve aileleriyle birlikte Antalya’ya tatile geldi. Arif Gül ve arkadaşları, 15 günlüğüne 3 araç kiraladı. Ailesiyle Afyonkarahisar’a yola çıkan Arif Gül, otomobilin klimasından koku gelmesi üzerine aracı kiraladıkları kişiyi telefonla arayıp değiştirmek istediklerini söyledi. Yarım saat sonra yeni aracın gelmesiyle aile yoluna devam etti. Tatil sonunda aracı kiraladıkları yere teslim eden Arif Gül, ardından Fransa’ya döndü.
Mal varlığını yitirdi
Bu olaydan 6 ay sonra Antalya’daki arsasını kat karşılığı müteahhide vermeye karar veren Arif Gül, tapu üzerinde ipotek olduğunu öğrenince şoke oldu. İpotekle ilgili dosyanın bulunduğu 10’uncu İcra Müdürlüğü’ne başvuran Arif Gül, kendi adına düzenlenmiş 90 bin euro’luk senet olduğunu, bu nedenle arsa üzerinde ipotek olduğunu öğrendi. Arif Gül’ün, kiraladığı araçta unuttuğu acente sözleşmesinden koparıldığı iddia edilen senetle Dokuma semtindeki evi ile Kültür Mahallesi’ndeki arsası icra yoluyla satıldı. Tüm mal varlığını yitirdiğini söyleyen ve bu olayın üzüntüsünden babasının kalp krizi geçirip vefat ettiğini anlatan Arif Gül, “İcra müdürlüğüne gittiğimizde bize senedi gösterdiler. Avukat dosyayı inceleyince dolandırıldığımı anladım” dedi.

‘Bir işte de çalışamıyorum’

Bu dava nedeniyle Fransa’daki düzeninin bozulduğunu anlatan Arif Gül, “Dava yüzünden sürekli Türkiye’ye gelip gittiğim için bir işte de çalışamıyorum. Vatandaşlara da imza atarken dikkatli olmalarını öneriyorum. Bir imza yüzünden başıma neler geldi. Artık herhangi bir yere imza atarken düşünerek atıyorum. Artık kaybedecek bir şeyim de kalmadı ama imza atarken yine de korkuyorum” dedi.