Kütahya Bir Asırlık Makine İle 70 Yıldır Terzilik Yapıyor

Bir Asırlık Makine İle 70 Yıldır Terzilik Yapıyor

07.05.2018 - 11:44 | Son Güncellenme:

.

Bir Asırlık Makine İle 70 Yıldır Terzilik Yapıyor

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde bir asırlık makine ile 70 yıldır terzilik yapan Ahmet Akgül, "Allah nasip ederse elim ayağım tuttuğu, ömrüm yettiği kadar terzilik yapmaya devam edeceğim" dedi.
Yaşadığı rahatsızlıklara rağmen terzilik mesleğini hiç bir zaman bırakmayan ve geçirdiği mide ameliyatı sonrası yine mesleğini yapmaya başlayan Akgül, İHA muhaberine yaptığı açıklamada, kullandığı makinanın babasının kendisine hatırası olduğunu, elektrik taktırmadığını ve halen ayakla çalıştırarak iş yaptığını, 3 çırak yetiştirdiğini, ikisinin öldüğünü birinin ise halen Almanya’da terzilik yaptığını belirtti.
70 yıldır mesleğini severek yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirten Ahmet Akgül, ’’2 Mayıs 1937 doğumluyum. üç çocuğum var. Üçünü de bu meslekle büyüttüm meslek sahibi yaptım. Babam burada manifaturacıydı. 89 yaşında öldü. İstanbul’a gelir gider, oradan kumaş getirir satardı. Babam ben terzi olmadan bu makinayı bana alıverdi. Ama makina ikinci el olarak alındı. Kullandığım makine 100 yaşında vardır. Makinem da elektrik kullanmam. Kayışı koptu. Kayışını bulamadım, ip taktım ve iple çalıştırıyorum’’ dedi.
Müzik dinlemeden asla çalışamadığını belirten Akgül, ’’45 yıl önce aldığım kaset çalarlı radyom var. Şimdi kasetler kalktı sadece radyo çalıyor. Bende radyo dinleyerek çalışıyorum. Şunu da belirtmek isterim ki; ’’81 yaşındayım, 70 yıldır terzilik yapıyorum. Bugün ordumuz beni terzilik yap diye askere çağırsa, bugün giderim’’ diye konuştu.
Akgül’ün bir asırlık makinanın çekmecesine babasının ölüm tarihini, öldüğü gün yazıp oradan okuması dikkat çekiciydi.(YD-EFE)