Gündem Bir cümle yüzünden torununun velayetini alamadı

Bir cümle yüzünden torununun velayetini alamadı

05.04.2015 - 17:40 | Son Güncellenme:

ZMİR'in Buca İlçesi'nde öğretim üyesi olan kızı 38 yaşındaki Serpil Erfındık, damadı 36 yaşındaki Vedat Erfındık tarafından öldürülen Tülay Aksakal, olayın üzüntüsüyle söylediği bir söz nedeniyle 3 yaşındaki torunu E.B.A.'nın velayet davasını kaybetti. Bilirkişinin olumsuz raporuna karşın minik E.B.A., annesini öldüren babasının ailesiyle büyüyecek.

Bir cümle yüzünden torununun velayetini alamadı

Olay, 15 Aralık 2013 tarihinde Buca’ya bağlı Kaynaklar’da meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim görevlisi Serpil Erfındık, 3 yıllık evliliğin ardından ayrıldığı eşi Vedat Atik tarafından 6 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Eski eşe karşı verilen koruma kararının bittiği gün Vedat Atik, tarafından öldürülen Serpil Erfındık’ın yakın korumalı mahkeme kararı çıkartmak istediği, ancak bunun 'Çağırmalı koruma' olarak uygulandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Cinayetten sonra arkadaşının evinde yaklaşık bir hafta saklanan Vedat Atik, oğlu ve ailesinin gördükten sonra teslim oldu. Oğlunu görmek için eski eşinin evine gittiğini, kucağına alıp sevdiği sırada altını kirlettiğini, temizlemesi için annesine verdiğinde ise, "Sen nasıl adamsın?" dediği için cinayeti işlediğini ileri süren Vedat Atik, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Katil zanlısı kocanın, halen 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması devam ediyor.

CİNAYETİ İŞLEDİ, OĞLUNUN VELAYETİNİ İSTEDİ

Cinayetten sonra teslim olmadan önce ailesiyle görüşen Vedat Atik'in, oğlu E.B.A.'nın velayetinin alınmasını istemesi üzerine ise annesi Gülli Abaylı, dava açtı.

Aile, bu başvurusunda, cinayetin hemen ardından Serpil Erfındık’ın annesi Tülay Aksakal’ın, "Ben torunumu istemiyorum, bana kızımı ve katil kocasını hatırlatıyor. Yurda verilsin" sözlerini delil olarak mahkemeye sundu.

Haberin Devamı

RAPORLAR KARŞI KARŞIYA GELDİ

Babaanne Gülli Abaylı'nın velayet talebinin ardından Serpil Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal da velayet başvurusunda bulundu. Babaanne ve anneannenin velayet mücadelesinde, belirlenen üç kişilik bilirkişi heyeti de raporlarında, E.B.A.'nın velayetinin, şu anda kaldığı babaannesi Gülli Abaylı'ya değil, anneanne Tülay Aksakal'a verilmesini istedi. Buna karşılık Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli uzmanın raporunda ise, anneanne Tülay Aksakal'ın torununun bir süre devlet korumasında kalmasını istemesinden dolayı velayetin babaanne Gülli Abaylı'ya verilmesinin uygun olacağı yönünde rapor verdi.

Her iki raporu da değerlendiren İzmir 13. Sulh Hukuk Mahkemesi, anneanne Tülay Aksakal'ın olayın üzüntüsüyle söylediği sözleri de dikkate alıp şu anda 3 yaşında olan E.B.A.'nın velayetinin, babaanne Gülli Abaylı'ya verilmesine karar verdi. Karara Serpil Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal tepki gösterdi. Aksakal'ın tek umudu ise, kararı temyiz ettiği için dosyayı görüşecek Yargıtay, oldu.

Tülay Aksakal adına davayı takip eden avukatları ise acılı annenin cinayetin hemen ardından o zamanki ruh haliyle "Ben torunumu istemiyorum, bana kızımı ve katil kocasını hatırlatıyor. Yurda verilsin" dediğini, oysa sonrasında torununu alabilmek için büyük mücadele verdiğini, mahkemenin gazetelerde çıkan bu haberleri delil olarak kabul ettiğini anlattı.