Bir estetik cerrahın dünyasına hoş geldiniz

Merhaba, bugüne kadar estetik cerrahi konusunda neler düşündünüz? İhtiyacım var ama yaptırmaktan korkuyorum, diyenlerden misiniz? Yoksa çıkan her yeniliğin takipçisiyim, yakından izliyorum diyenlerden misiniz? Bir başkasının sesini duyar gibi oldum, “estetiğe karşıyım!” diye haykırıyor. 6 yıldır bu mesleği ülkesinde yapan bir cerrah olarak, takdir edersiniz ki, en fazla bu son cümleyi işittim ve 16 yıldır yanlış giden bir şeyleri değiştirmeye çabaladım. Bugün geldiğimiz noktada, bir şeyleri değiştiriyor olmanın mutluluğu içerisindeyim. Evet, efendim, bir estetik cerrahın dünyasına hoş geldiniz.

Haberin Devamı

Estetiğe karşıyım diyenler, lütfen okuyun…

Mesleğimiz güzellik, amacımız estetik, ideolojimiz gençleştirmek, arzumuz güzellik koruyucusu olmak. Estetiğe karşıyım diyenleri bu yazıyı okumaya davet ediyorum.

50 yaşındaki bir kadını 30’lu yaşlardaki haline döndürdüğünüz an suratında beliren gülümsemeyi…

Bir erkeğe yıllardır kullanmadığı tarağı hatırlattığınızda, ekilen saçlarına dokunmasını…

Kepçe kulakları yüzünden alay konusu olan 7 yaşındaki bir çocuğun, operasyon sonrası ilk defa okula gidişini…

Burun estetiği sonrasında artık horlamayacak olan bir erkeğin ve elbette karısının! sevincini…

Çarpık bacakları düzeltilen bir genç kızın alışverişe çıkma heyecanını…

Ve çok daha fazla hasta hikayesini…

Anlayamazsınız, çünkü aslında siz hayata, özgüvene, mutluluğa, denemeye, sınırları zorlamaya karşısınız. Bir insan eğer aynalara baktığında gördüğü aksinden mutlu değilse, ne eşine, ne arkadaşına hatta ne de ülkesine fayda sağlayamaz. Güzel, şık bir elbise giydiğinizde ya da en basitinden kuaförden çıktığınız andaki yürüyüşünüzün nasıl değiştiğini hatırlayın. Estetik cerrahi işte bunu başarıyor. Aynalara küsen yüzlere, bedenlere umut veriyor ve hayalleri gerçekleştiriyor.

Her hasta birer ilham kaynağı

Estetik cerrahların sihirli bir sopası mı var? Elbette hayır, yaptığımız şey, estetik, sanatsal bir bakış açısı, el becerisi ve tıp bilgisiyle aslında bilimsel bir çalışmaya imza atmak. Hiç tevazu göstermek istemiyorum, estetik cerrahi bir sanat dalıdır aslında. Sanatçılardan tek farkımız ilhamın gelmesi için beklemeyiz, her hasta birer ilham kaynağı oluşturur beynimizde…

Haberin Devamı

Bir estetik cerrah olarak “güzellik koruyuculuğu” olarak tanımladığım,

Ruhu onar,

İhtiyaç varsa uygula,

Önlem al,

Ve gerekmiyorsa dokunma,

felsefesi, tamamen ayağı yere basan güçlü kadınlar, mutlu gençler ve özünde ülkemizin en çok ihtiyacı olan özgüven dolu insanlar yaratmak içindir. Bunu başarabilirsek ne mutlu bize. Artık azınlık olarak gördüğüm “estetiğe karşıyımcılar”, söz! kimseye söylemeyeceğim, dilediğiniz zaman bekleriz kliniklerimize…

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

www.bulentcihantimur.com