Gündem Bir fotoğrafa inandılar 27 ton zeytinden oldular

Bir fotoğrafa inandılar 27 ton zeytinden oldular

20.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yahya Arslan, 27 ton zeytini 114 bin liraya satmak için 2 kişiyle anlaştı. Parayı EFT talimatıyla gönderdiklerine dair fotoğrafı Arslan’a gönderen 2 kişi, zeytinleri alıp gitti. Hesabına para yatırılmadığını gören Arslan, sahte EFT talimatıyla dolandırıldığını anladı.

Bir fotoğrafa inandılar 27 ton zeytinden oldular

Manisa, Akhisar’a bağlı Zeytinliova Mahallesi’nde yaşayan Yahya Arslan(47), dolandırıcıların kurbanı oldu. Geçen yıl ürettiği 27 ton zeytini salamura haline getirip, deposundaki tanklarda saklayan Arslan, kendilerini zeytin tüccarı olarak tanıtan ve zeytinlerine talip olan 2 kişiyle görüşmeye başladı. Arslan, bu kişilerle 27 ton zeytini 114 bin lira karşılığı satmak için anlaştı. Alışveriş tamamlandı, zeytinler kamyona yüklendi. Arslan’ın oğlunun banka hesabına 114 bin lira gönderilmesi için EFT talimatı verdiklerini belirten 2 şüpheli, bunu gösteren EFT talimatının ekran görüntüsünü de WhatsApp aracılığıyla Arslan’a iletti. Hafta sonu olduğu için banka hesabına para yatırılıp yatırılmadığını kontrol etmeyen Arslan, geçen pazartesi bankaya gittiğinde hesabında para olmadığını görünce dolandırıldığını anladı. Cep telefonundaki EFT yapıldığına dair ekran görüntüsünü banka yetkililerine gösteren Arslan, söz konusu fotoğrafların sahte olduğunu öğrendi. Arslan ailesi, 2 kişi hakkında şikâyetçi oldu.

Haberin Devamı

‘Eşimin elini öptüler’

Arslan, eşi Fatma Arslan ile 28 yıllık emekle yetiştirdikleri ağaçlardan elde ettikleri ürünün bir günde ellerinden alındığını söyledi. Alışveriş için görüştüğü kişilerin samimi yaklaşımlarıyla onlara güvendiklerini belirten Arslan, “Çok sıcak ve samimi davrandılar, eşimin elini öptüler. Biz de güvendik, böyle bir şey olabileceğini hesap edemedik” dedi. -MANİSA DHA