Bir Gecede Kilo Vermek Mümkün

Kilo vermek demek aynı zamanda zahmetli bir çaba demek... Tabii iyi bir planlama ve çok daha fazla disiplin gerektidiğini de unutmamalı. Spor için, beslenme için zamanı düzgün kullanmalı, her türlü stresten uzak durmalısınız. Bunları yaparken de uykunun önemini asla es geçmemelisininiz. Bir gecede kilo vermek için daha fazlası için bu 5 kuralı mutlaka beyninize kazıyın...

1. PROTEİN: Aslında uzmanlar akşamın ilerleyen saatlerinde yemek yemenin doğru olmadığını savunuyor. Ancak Florida Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, yatmadan önce yenen küçük bir atıştırmalığın kilo vermede pozitif bir etkisi olduğu ortaya çıkmış. Araştırmaya katılanların yatmadan 30-60 dakika önce 150 kalorilik bir protein bar’ını yediklerinde metabolizmanın hızlandığı ve kan basıncının düştüğü görülmüş.

2. KARANLIK: Cep telefonu, alarm ya da i-Pad gibi elektrikli aletlerin yanı sıra sokak lambasının ışığı bile uykuyu ve dolayısıyla diyeti etkiliyor. Öyle ki, ışığın kilo aldırdığına dair ‘Journal of Bological Rhythms’ dergisinde araştırma yazısıya yer veriliyor. Özellikle büyük şehirde yaşıyorsanız, kesinlikle koyu perdelerle yatak odanızda mutlak karanlığı sağlamalı, TV izlerken uyuma alışkanlığınızdan vazgeçmelisiniz.

Haberin Devamı

3. PLANLAMA: Yatmadan önce ertesi günün öğünü buzdolabınızda ya da spor çantanızda hazır olmalı. Böylelikle uykuya yatarken endişeli ve kafanız ertesi gün yapılacaklar listesiyle meşgul olmayacaktır. Ayrıca iyi bir ön hazırlık da hedefinize ulaşmak ve her zaman motive olmanız için idealdir.

4. SERİN ORTAM: Diabetes Journal dergisinde yer alan bir araştırmaya göre, genç erkek deneklerin 18 derecelik bir ısıda rahatlıkla uyudukları görülmüş. Bu sırada vücudumuzdaki kahverengi yağ hücrelerinin üretimi bu ısıda iki katına çıktığı saptanmış. Ortamın ısısı 23 dereceye çıkarıldığında aynı üretimin gerçekleşmediği görülmüş. Dolayısıyla uykuya yatmadan önce ya odanızın serin olduğundan emin olun ya da pencerenizi hafif aralayarak yatın.

5. DÜZENLİ UYKU: Yine Brigham Young Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada düzenli olarak yaklaşık aynı saatte uyanan Amerikalı kadınların, dengesiz bir uyku düzenine sahip kadınlardan çok daha az yeme dünrtülerine sahip oldukları saptanmış. Çünkü düzensiz bir uyku sirkülasyonu aynı zamanda kilo sorununu da beraberinde getiriyor. Hatta uykusuzluğun yeme ataklarını artırdığı da güncel bilimsel bulgular arasında yer alıyor. Bu yüzden her gece aşağı yukarı ayrını saatte yatmalı ve en az 7 saat uyumalısınız.

Haberin Devamı