Populer Bilim Bir genetik mutasyon erkeklerin ömrünü 10 yıl daha uzatabilir

Bir genetik mutasyon erkeklerin ömrünü 10 yıl daha uzatabilir

23.06.2017 - 11:15 | Son Güncellenme:

Bir genetik uzmanı ekibi, erkeklerin ortalama ömrünü 10 yıl uzatacak bir büyüme hormonu mutasyonu keşfetti.

Bir genetik mutasyon erkeklerin ömrünü 10 yıl daha uzatabilir

Pek çok bilim adamı, yaşlanmayı tedavi edebilecek bir hastalık olarak görmeye başladığından beri, bu amaca yönelik bir dizi araşırma yapmaya başladı. Tabii ki araştırmacıların yaklaşımları farklı. Bazıları ilaç geliştirmeye çalışıyor, bazıları kan nakline çalışıyor, bazıları ise yaşlanmaya karışan genetik faktörleri öğreniyor. Bir genetik uzmanı ekibiyse yakın zamanda erkeklerin ömrünü uzatabilecek bir keşif yaptı.

Haberin Devamı

Science Advances dergisinde yayınlanan bir araştırmada, araştırmacılar erkeklere özgü etkileri bulunan bir genetik mutasyonun bulunduğunu keşfetti. Görünüşe göre, bir büyüme hormonu reseptöründen (d3-GHR) birkaç baz çiftinin silinmesi, bir insanın ömrüne ortalama 10 yıl daha katabilir. Araştırmacılar , dört farklı popülasyondan 841 genin yaşam süresini uzatan genlerin incelenmesinde, d3-GHR'nin iki kopyasının erkeklerle birlikte daha yaygın hale geldiğini keşfetti; kadınlar için değil.

Albert Einstein Tıp Fakültesi ve Hayfa Üniversitesi'nden araştırmacı Gil Atzmon, d3-GHR silinmesiyle "Hala insanları daha uzun yaşatacak fonksiyonel bir proteine ??sahipsiniz" dedi.

Atrazmon ve meslektaşları, d3-GHR'nin kesin biyolojik etkileri açıklığa kavuşmamış olmasına rağmen, erkeklerde ömür boyu uzanan etkileri konusunda neredeyse kesin fikirdeler.