Bir insanı sevmekle başlayacak her şey!

İnsanoğlu kendini iyi hissetmek için çabalayan varlıklardır. Ortalama 75-80 senelik bir ömrü varsa, doğduğundan ölümüne varıncaya dek yaşadığı hayatında hep mutlu olmak için çabalamıştır. Mutluluksa basit bir işlemdir aslında, huzurla ve kendini sevmekle ilintilidir. Bu sebeple insan ilk önce kendinden başlar mutluluk adımlarını atmaya. Bedenine yüzüne odaklanır. Ruhunu güzelliklerle doldurur. Çünkü bilir ruhu güzelleşirse, bedenine yansıması son derece olumlu olacaktır.

Ben bir estetik cerrahım

İşim bu mutluluğu arayan insanlara yardımcı olmak. Sihirli bir değneğim yok ama mutluluğun birincil olarak yüz ve beden güzelliğinden ve bu güzelliğin farkındalığından geçtiğini biliyorum. Belki de bu farkındalığı yaratmak için gönderildim.

Haberin Devamı

Hiç kimse inkar edemez, sabah uyandığınızda pırıl pırıl bakan gözler, tertemiz bir yüz, güzel kokan bir beden, bakımlı bir akis, ilk motivasyon kaynağıdır ve en önemlisi mutluluğu getirir. Aynadaki bu akisten mutlu olmamak ise, tam tersi bir süreci, kendine güvensizliği ve dahası gün boyu ona buna saldıran agresif bir ruh halini ortaya çıkarır.

Benim görevim

Dünyanın ne kadar güzel bir ortam olduğunu anlatmaya, saatlerce tasvirler yapıp, bir kez daha betimleye gerek yok. Dünyanın bir parçası olduğumuz için insanoğlu olarak bu güzelliğin içinden geldiğimiz de aşikar. Bedenin bir lütuf olduğuna inanmayanlara ve bilmeyenlere ve hatta farkında olmayanlara bunu anlatmak, hatırlatmak, unutmamalarını sağlamak benim görevim.

Asırlardır peşinden koştuğumuz yaşlanmama istediği de bunun bir parçası. Bunu istiyor olmamızın sebebi ise ölümden korkuyor olmamız, ölmek istemememiz. Sıralı ölümlere inanırız. Hep genç kalarak, yaşlanmayı reddederek bu sıra bize gelmesin isteriz. Kime ne zararı var bunun? Hiç kimseye! Yüzüne bedenine dikkat eden bir insan, etrafına pozitif bir duygudan başka herhangi bir şey vermez. Bu bir silsile halinde diğerlerine de yayılır.

Peki, bir estetik cerrah olarak sizin tam olarak yaptığınız şey nedir? Diye soracak olursanız…

Güzellik koruyucusuyum

Haberin Devamı

Benim görevim ise bunu korumanıza yardımcı olmak. Boşuna demiyorum, boşuna kendimi bu şekilde ifade etmiyorum. “Ben bir güzellik koruyucusuyum!”. Altı dolu bir söylem bu. Amacım size bu yolda eşlik etmek, güzelliğinizi korumak, ne zaman, nasıl ve hangi müdahalelerin yapılması gerektiğini size anlatmak ve uygulamak. Çünkü biliyorum, “Bir insanı sevmekle başlayacak her şey ve dünyayı güzellik kurtaracak!” İşte bu farkındalığın ışığında bize yazılan ömür sürecini iyi geçirelim, güzel geçirelim…

Önce kendinizi sevin, o sevilecek insan ilk siz olun ve başlayın hayata…

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.bulentcihantimur.com