Gündem Bir kilometrelik laiklik zinciri!

Bir kilometrelik laiklik zinciri!

07.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Foça’da laiklik için insan zinciri oluşturuldu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a tepki göste ren İzmirliler “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı.

Bir kilometrelik laiklik zinciri

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklikle ilgili sözlerine karşı CHP İzmir İl Başkanlığı’nca Güzelbahçe Sahili’nden Mavişehir Sahili’ne kadar devam eden 17 kilometrelik insan zincirinin bir benzeri de Foça’da yapıldı. Her iki etkinlikte aynı saatte 21.00’de gerçekleşti. Foça Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen aralarında CHP’li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile belediye meclis ve bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri, TBMM Başkanı Kahraman’a tepki gösterdi.
Topluluk adına basın açıklamasını yapan CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer şunları söyledi: “Laiklik ilesini kaldırmaya yönelik her teşebbüs, milli egemenliği kaldırmaya ve anayasayı zorla ilga etmeye yönelik bir suç girişimidir. Bütün haklarımızın temeli laiklik ilkesidir. İsmail Kahraman yaptığı açıklamalarla TBMM’ni temsil etme yeteneğini kaybetmiştir. Görevi bir an önce bırakmalı, istifa etmelidir.”

Haberin Devamı

Sahil boyunca el ele

Alkışlar ve “Türkiye Laiktir, Laik Kalacaktır” sloganlarıyla sona eren basın açıklamasının ardından katılımcılar, Küçük Deniz Limanı sahili boyunca el ele tutuşarak yaklaşık 1 kilometrelik insan zinciri oluşturdu. Düdük çalarak protestoları sürdüren katılımcılar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Yaşasın laiklik mücadelemiz” sloganlarının yanı sıra “Güle güle Ahmet güle güle” diye de bağırdı. Topluluk daha sonra olaysız dağıldı.