Siyaset Bir kişiye kızıp yaptırım uygulamayın

Bir kişiye kızıp yaptırım uygulamayın

27.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Biz laik, demokratik, sosyal hukuk devletini koşulsuz savunan bir ulusuz. Bir kişiye, bir kişinin söylemlerine kızıp 80 milyonluk bir ülkeye yaptırımlar uygulamayınız. Bu, bir halkı cezalandırmak olur’ diye konuştu

Bir kişiye kızıp  yaptırım uygulamayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndaki toplu açılış ve temel atma programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Fırat Kalkanı Harekâtı’nda şehit düşen askerlere de değindi.

Haberin Devamı

‘Lozan’ı tanımıyorlar’

CHP lideri, şunları söyledi: “Fırat Kalkanı’ndan, Suriye’den şehitlerimiz geliyor? Suriye bataklığını kim yarattı? Suriye’ye kim silah gönderdi? Müslümanı Müslümana kim kırdırdı? Senin çocuğunu Suriye’ye gönderiyorlar. Senin çocuğunu dağlara gönderiyorlar, terörle mücadele et diye. Türkiye’nin çıkarlarını savun diye. Bu Ankara’da oturan beylerin çocukları nerelerde? Onlar gidiyorlar mı? Yeri gelince şehit edebiyatı yapıyorlar... Şehitler arasında da fark koydular. 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler. Şehitler için fark olmaz. Şehitler arasında fark yaratanlar bu ülkenin hainleridir. Bu kadar açık, net söylüyorum. Şehitler bizim şehitlerimizdir. Şehitleri ayırmak bizim kitabımızda yoktur. Ahlakımızda, inancımızda yoktur ama onlarda var. Bunu içime sindiremiyorum. Suriye’ye gönderiyoruz askerlerimizi. Suriye’ye eskiden niye giderdi bizim askerlerimiz? Belki olsa olsa turistik geziye giderdi, sivil vatandaş olarak. Şimdi, eline silah verdik ve gönderdik. Neden? Türkiye’nin güvenliği için. Türkiye’nin güvenliğini Ortadoğu’da kim tehlikeye attı? Hangi iktidar tehlikeye attı? Bunun hesabını sormak zorundayız. Bakın Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Refet Bele, Kazım Karabekir... Bunların tamamı Osmanlı paşasıydı. Bunların bütün hayatları savaş meydanlarında geçti ama onlar savaşın bütün acımasızlığını yaşadılar ve dediler ki ‘Bu ülkenin bekası için ülkenin içinde de dışında da barış olmalı’ dediler. Her zaman, her ortamda barıştan yana oldular. Şimdi kalktılar başka bir şey yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarını tartışma konusu yapıyorlar. Lozan’ı tanımıyorlar. Lozan’ı tanımıyorsan biz seni asla tanımayacağız.”

Haberin Devamı

‘Endişeleri olmasın’

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye kararına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “AP bir karar aldı. Türkiye’nin müzakere sürecini askıya aldı. Bu bir tavsiye kararıdır. Daha sonra komisyonlarda görüşülecek. AB üyelerinin tümüne, tüm yöneticilerine seslenmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu tarihten bu yana yüzünü Batı’ya ve uygarlığa dönmüş bir ülkedir. Biz laik, demokratik, sosyal hukuk devletini koşulsuz savunan bir ulusuz. Bir kişiye, bir kişinin söylemlerine kızıp 80 milyonluk bir ülkeye yaptırımlar uygulamayınız. Bu, bir halkı cezalandırmak olur. Biz kendi ülkemizde bu mücadeleyi zaten yapıyoruz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Birileri Türkiye’yi teslim almak istiyor ama tek bir CHP’li dahi bu ülkeyi bir kişiye asla teslim etmeyecektir.”

Haberin Devamı

‘Beraber yürüdünüz’

“Sayın Binali Yıldırım’a açık ve net mesaj vermek istiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“AB ile müzakerelerin özü demokrasidir. Eğer ülkeden demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, yargı bağımsızlığını savunuyorsan tam demokrasiyi Türkiye’de istiyorsan CHP, son ferdine kadar parlamentodaki bütün milletvekillerim bu yasal düzenlemeleri yapmak için destek verecektir. Cesaretin varsa yüreğin varsa müzakere, fasıl demeden; onların fasıl açmasını beklemeden biz kendi özgür irademizle Türkiye Cumhuriyeti’ne tam demokrasiyi, özgürlüğü getirelim. Neden birileri dayatsın Binali Bey, buna ‘Evet’ der mi? Ağabeyinden izin isteyecektir.”

FETÖ’yle mücadele konusunda hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir karşı darbe süreci içindeyiz. 15 Temmuz’u fırsat bilip, cadı avı başlatarak, bir karşı darbe süreci başlattılar. Binlerce öğretmen, memur kapının önüne kondu. 142 gazeteci hapiste. Ama şu sorunun cevabı henüz bulunmuş değil? FETÖ dediğiniz terör örgütünü kim besledi, kim büyüttü, kim siyasi destek verdi, bunun siyasi sorumluları kimdir? Ben biliyorum, siz de biliyorsunuz. Güçleri gariban vatandaşa, bakkala, öğretmene, akademisyene, avukata yetiyor. Kendilerine gelince hiçbir şey yok. Bunun hesabını
sormazsam namerdim. Nereye giderlerse gitsinler, hesabını soracağım bunun. Beraber yürüdünüz siz. Okulları beraber açtınız siz. Baş sorumlu sensin arkadaş.”

Haberin Devamı

‘Castro’yu saygıyla anıyoruz’

Bir kişiye kızıp  yaptırım uygulamayın


Konuşmasında dün yaşamını yitiren Küba’nın eski Devlet Başkanı Fidel Castro’yu anan Kılıçdaroğlu, “Dünyanın saydığı, önem devrimcilerden birisi Castro hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Onun idealindeki en büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tü. Hep onu, onun devrimlerini örnek aldı. Küba’ya, Kübalılara sahip çıktı. Kimseye teslim olmadı. Ülkesini de kimseye teslim etmedi; çünkü o, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek almıştı. O nedenle onu saygıyla anıyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, Castro için sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “O, Atatürk’ün verdiği mücadeleyi örnek almış, halkının özgürlüğü için mücadele vermiş bir liderdi. Tarih seni asla unutmayacak Fidel Castro” diye yazdı.

Haberin Devamı

‘Ortak paydamız çocuklar’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla verdiği resepsiyona katıldı. Burada öğretmenlere hitap eden Kılıçdaroğlu, “Sorunlarınız var, biliyorum, her mesleğin sorunları olduğu gibi. Üzgünüm, hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir alışkanlık bizim demokrasimizde olmamalı. Herkes istediği gibi düşünebilmeli, istediği gibi yazabilmeli, istediği gibi inanabilmeli. Hepimizin ortak paydası vatanımız olmalı, bayrağımız olmalı, çocuklarımız olmalı, demokrasimiz olmalı” dedi. (AA)