Gündem Bir koltukta 5 görev

Bir koltukta 5 görev

26.02.2016 - 16:25 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıl kurulan İskenderun Teknik Üniversitesinde rektör 4 fakültenin de dekan vekilliğini üstlendi. Bir koltukta 5 görev olunca, üniversitenin 8 üyeli yönetim kurulunun 5'i de rektörden oluştu...

Bir koltukta 5 görev

Geçtiğimiz yıl kurulan ve rektör ataması yaklaşık altı ay önce yapılan İskenderun Teknik Üniversitesi, kadrosunu kuramıyor. Üniversitede kararlar rektör imzasıyla alınıyor. İskenderun Teknik Üniversitesi kadrosunda birçok profesör, doçent ve yardımcı doçent ünvanlı akademisyen bulunurken, üniversite rektörü Türkay Dereli, rektörlük görevinin dışında dört fakültenin dekanlığını da yürütüyor.

Haberin Devamı

Rektör, 4 fakültenin de dekanı
İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, rektörlük görevinin yanı sıra üniversitenin Makina Fakültesi, İnşaat Fakültesi, Elektrik-Elekronik Fakültesi ile Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi Dekanlığını da vekaleten üstleniyor. Rektör Dereli'nin rektörlük görevinin yanı sıra 4 fakültenin dekanvekilliğini üstlenmesi, 8 üyeli üniversite yönetim kurulunda da kararların tek kişi tarafından alınmasına yol açıyor.

Yönetimin çoğu 'rektör Dereli'
İskenderun Teknik Üniversitesi Yönetim Kurulu, rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, İnşaat Fakültesi Dekanvekili Prof. Dr. Türkay Dereli, Mükine Fakültesi Dekanvekili Prof. Dr. Türkay Dereli, Elektrik-Elektronik Fakültesi Dekanvekili Prof. Dr. Türkay Dereli, Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi Dekanvekili Prof. Dr. Türkay Dereli, Deniz Bilimleri ve Teknoloileri Fakültesi Dekanvekili Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Teknoloji Fakültesi Dekanvekili Prof. Dr. Cemal Turan ve üniversite genel sekreteri Yılmaz Çigdem'den oluşuyor. Bu durumda İskenderun Teknik Üniversitesi Yönetim Kurulu'na başkanlık yapan rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, 8 üyeli yönetimde 5 imza hakkına sahip bulunuyor.
Üniversite yönetiminde bulunan Teknoloji Fakültesi Dekanvekili Prof. Dr. Cemal Turan, rektör yardımcılığı görevini de üstleniyor. Üniversite yetkilileri ise yeni kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi bütçesinin Mart ayı sonrasında gelişeceğini, atamaların da bu tarihten sonra yapılacağını ifade etti. Rektörler meslek yüksekokullarına müdür atama yetkisine sahipken, fakültelere dekanlar ise rektörlüğün belirleyeceği 3 isimden birinin YÖK tarafından atanmasıyla belirleniyor. Vekalette ise YÖK atamasının istenmediği biliniyor. İskenderun Teknik Üniversitesi geçtiğimiz yıl çıkan yasayla kurulunca, iktidar partisi AKP'nin Hatay milletvekilleri üniversiteye yeni fakülte, yüksekokul ve enstitüler açılacağını, bütçe sorunu olmadığını ve yeni kadrolar tahsis edildiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Kaynak: Akın Bodur/İskenderun Ses