Ekonomi Bir kristal bardak 800, fincan 4 bin YTL

Bir kristal bardak 800, fincan 4 bin YTL

21.12.2008 - 00:27 | Son Güncellenme:

Ekonomik kriz nedeniyle gıda masrafından bile tasarrufun düşünüldüğü bir dönemde, dünyanın en lüks sofra takımı markası Ercuis&Raynaud 1500 YTL fiyatla çatal, 4 bin YTL fiyatla fincan ve tabak satacak

Bir kristal bardak 800, fincan 4 bin YTL

Ekonomik kriz nedeniyle alım gücü azalan insanların gıda harcamalarını bile azaltmaya çalıştığı bir dönemde çatala bin 500 YTL, porselen tabağa 3 bin 680 YTL, fincana tabağıyla beraber 4 bin 500 YTL ödenir mi?
Hızlı yaşam, fastfood kültürü, ekonomik kriz derken sofradaki tabak çatalın önemi kaldı mı demeyin. Söz konusu olan dünyanın en lüks sofra takımı markalarından Fransız Ercuis&Raynaud ise bu fiyatlar ödeniyor.
Markayı Türkiye’ye getiren Nişantaşı’ndaki Sırma mağazasının sahibi Nurhan Karabacak, hitap ettikleri A plus tüketicilerin krizden çok fazla etkilenmediğini söyledi.
Ender Mermerci, Füsun Kosif, Siren Ertan, Songül Sel, Şule Zorlu, Elvan Özal gibi isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Nurhan Karabacak, klasik el yapımı porselenlerin İngiliz kraliyet ailesi ve Fransız başkanlık sarayında kullanıldığını açıkladı.

63 mikron gümüş
Dünyada sadece Ercuis'in gümüş kaplamalarında 63 micron kullanılıyor. Dünya ortalama standardı 33 micron. Bir adedi 3 bin 650 YTL'ye satılan porselenler altın kullanılarak yapılıyor. Markanın orta kesime yönelik, sipariş üzerine üretilen ürünleri de mevcut.

Haberin Devamı

Bir kristal bardak 800, fincan 4 bin YTL

Fincan tabağıyla beraber 4.185 YTL


Dustin Hoffman topluyor
Tabakların meraklıları arasında eski Galler Prensesi Diana, Prens Charles, Dustin Hoffman, Sophia Loren, Paul Newman, Farah Diba, George Clooney gibi ünlü isimlerin adı geçiyor. Günlük hayatta kullanılan mutfak aksesuarları da sattıklarını söyleyen Karabacak, "Bazı tasarımlarda kullanılan 24 ayar altın, fiyatları yükseltiyor. Dubai Şeyhi el Maktum, dünyanın en zengin adamı Brunei Prensi gibi isimlerin kullandığı sofra aksesuarlarının fiyatı 200 bin YTL'nin de üstüne çıkıyor” dedi.

Bir kristal bardak 800, fincan 4 bin YTL

Günlük sofra takımları 30 - 40 bin YTL arasında
değişiyor