Gündem Bir sanat eseri olarak Jennifer Lawrence

Bir sanat eseri olarak Jennifer Lawrence

11.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hollywood’un sevilen isimlerinden, Oscar Ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence, Vouge dergisinin kapağı ile gündemde.

Bir sanat eseri olarak Jennifer Lawrence

Eylül sayısıyla 125’inci yıl dönümünü kutlayacak olan moda dergisi ünlü oyuncuyu dört ayrı haliyle kapağına taşıyor. Derginin eylül sayısı böylece dört ayrı Jennifer Lawrence kapağı ile yayımlanmış olacak. Jennifer Lawrence’ı kapak için ayrı ayrı Bruce Webber, Annie Leibovitz ve fotoğrafçı ikilisi Inez ve Vinoodh fotoğrafladı. Ancak en dikkat çekici kapak New Yorklu sanatçı John Currin’in Lawrence’i resmettiği tablosu. Gagosian Galeri tarafından temsil edilen sanatçı Currin, klasik dönemden esinlenen, kadın figürlerin temsiliyet biçimlerinin incelendiği portreleriyle biliniyor.

34 yıl aradan sonra

Vogue dergisi sanatçıyı seçmelerinde Currin’in ilham kaynaklarından birinin de moda olmasının etkili olduğunu belirtiyor. Jennifer Lawrence tabloda tüylü Miu Miu marka bir şapka, uçuşan bir elbise, mor yeşil el çantasıyla görülüyor.
Currin’in çalışması, 1983’te Andy Warhol’un derginin Fransız edisyonu için hazırladığı ‘Par Caroline de Monaco’ başlıklı kapaktan bu yana ilk sanat eseri kapağı. Derginin 125 yıllık tarihinde sürrealist ressam Salvador Dali ve Giorgio de Chirico da sanat eseri kapakları hazırlamıştı.