Kültür Sanat Bir Sarıkamış filmi daha

Bir Sarıkamış filmi daha

02.08.2012 - 10:50 | Son Güncellenme:

Yönetmenliği Alphan Eşeli’ye ait olan ve Böcek Yapım, Mars Entertainment Group ve Bubi Film ortak yapımcılığında hayata geçen sinema filmi 30 Kasım’da vizyona girecek.

Bir Sarıkamış filmi daha

Senaryosu Serdar Tantekin ile Alphan Eşeli tarafından yazılan filmin oyuncu kadrosunda; Uğur Polat, Nergis Öztürk, Serdar Orçin, Muharrem Bayrak, Şevket Süha Tezel, Sıla Çetindağ ve çocuk oyuncu Myraslava Kostyeva Akay yer alıyor.

Haberin Devamı

Film, 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu ve Rusya İmparatorluğu arasında gerçekleştirilen ve sonucu Osmanlı İmparatorluğu tarafı için büyük bir başarısızlıkla sonuçlanan harekâtın gerçekleştiği kış şartlarında yaşanan trajediye odaklanıyor.

Eve Dönüş; binlerce askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekâtı’nın hemen ardından yaşanan karmaşa ve savaş fonunda; birbirlerinden çok farklı, toplumun değişik sınıflarından ve kültürden gelen bir grup insanın, ıssızlığın ortasında, vahşi doğa ile çevrili ve korkunç kış koşullarının sürdüğü terk edilmiş bir köydeki gerilim dolu hayatta kalma mücadelesini ve “Eve Dönüş” hikâyesini anlatıyor.