Cumartesi
06.05.2017 - 02:30

Bir şef lokantası

Şefliğini Aylin Yazıcıoğlu’nun yaptığı Nicole, tasarımı ve manzarasıyla da dikkat çeken butik bir lokanta. Burada iki menü sunuluyor

Sitene Ekle
.  |  Ali Rıza Kardüz Tüm Yazıları »

Nicole “farklı” bir  lokanta. Butik bir şef lokantası. Yemekler şefin elinden çıkıyor. İki menü seçeneği bulunuyor. Menüleri bütün olarak seçme zorunluluğu var. Farklı yemek siparişi imkanı yok. Fiyatı yüksek. Yemekler lezzetli. Servis düzgün. Manzarası etkileyici.

İstanbul’da 20 Nisan-8 Mayıs arası Restoran Haftası etkinliği var. Sekiz yıldır tekrarlanan haftanın bu yılki teması “yerellik”. Nicole de etkinliğe katılan 110 lokantadan biri.

Yerelliğe özen gösteriyor

Nicole’ün genç kadın şefi Aylin Yazıcıoğlu “yerelliğe özen gösteren” bir şef. Boğaziçi Üniversitesi ve Cambridge Üniversitesi’nde okuduktan sonra yemeğe merak salmış ve Paris’te Cordon Bleu’de eğitim görmüş. Barselona, Paris ve Leuven’de lokantalarda çalışmış. Ekmek ve pasta konusunda deneyim kazanmış.

İstanbul’da, Tophane’den Galatasaray’a çıkan Boğazkesen Caddesi’nin soldan üçüncü sokağının başında 1592 yılında inşa edilen Tomtom Kaptan Camisi vardır. Venedik Sarayı’nın da bulunduğu o sokak Tomtom Kaptan Sokağı’dır. Nicole lokantası işte bu sokakta Tomtom Suites adını taşıyan 20 odalı butik otelin çatı katında.

Osmanlı döneminde Levantenlerin yaşadığı sokakta, yıllar öncesi Fransisken rahibelerin hastalara şifa dağıttığı tarihi binadaki lokantaya, yıllar önce binanın yöneticisi olan rahibe Nicole’ün adı verilmiş.

Tomtom Suites mimarisi, dekoru, işletmesi ile seçkin bir butik otel. Nicole de tasarımı, mobilyaları, kaliteli keten masa örtüleri, peçeteleri, tabağı ve çanağı ile lokanta gibi lokanta. Lokantanın önündeki İtalyan Konsolosluğu bahçesinin üzerinden Adalar’a kadar uzanan güzel bir manzarası var.

Nicole’ün keşif menüsü 190, Nicole menüsü 225 lira. Şarap eşleşmesi istendiğinde keşif menüsünde faturaya 150, Nicole menüsünde 180 lira ekleniyor. Ayrıca yüzde 10 servis ücreti alınıyor.

Tadım menüsünü tattık

Biz geçen hafta, yerel ürünlerin tüketimini ve Restoran Haftası’nı destekleyen Metro Market zincirinin tepe yöneticisi Kubilay Özerkan’ın davetlisi olarak tadım menüsünü “tattık”.

Tadım menüsünde ikram, limon kabuğu, tuzlu yoğurt ile tatlandırılmış taze, kıtır kuşkonmaz ile başladı. Daha sonra, humus köpüğü ve mürekkep balığı soslu sübye yenildi. Bebek enginar yabani otlarla tatlandırılmıştı.

Ağız tadı değiştirmek için arada çağla ve reyhan ile marine edilmiş çilek yendi.

Barbun balığı başı, kılçığı ve kuyruğu kullanılarak hazırlanan balık çorbasından sonra  kuşböreği ikram edildi. Kuşböreği içinde bıldırcın, ördek, karadut bulunan; kol böreği gibi hazırlanmış bir hamur işiydi. Yemek tatlı ile sona erdi.

Aylin Yazıcıoğlu “Mutfakta malzemeleri mevsiminde ve taze kullanıyoruz. Mutfakta sapından yaprağına, etinden kemiğine her türlü malzemeyi tam olarak kullanıyoruz. Hedefimiz israfı önlemek, atık oluşturmamak” diyor.

©Copyright 2017 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.