Ekonomi Bir yanda modacılar diğer yanda canavarlar!

Bir yanda modacılar diğer yanda canavarlar!

02.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paris, özellikle birkaç gündür hayli hareketli günler yaşıyor.

Bir yanda modacılar diğer yanda canavarlar

Bir yanda modacılar diğer yanda canavarlar


Nitekim 29 Eylül’de basın günüyle başlayan, dün de halka açılan Paris Motor Show, yeni ve yüksek teknolojiye sahip modelleriyle ilgi odağı olmaya çalışırken, 27 Eylül’de başlayan Paris Moda Haftası’yla adeta yarışıyor.
Özellikle TV ve ajanslar, Paris Moda Haftası’na bir firmanın “marka yüzü” olarak gelen Kim Kardashian’ın, sokakta bir yabancı tarafından rahatsız edilmesine veya Rihanna’nın ilk kez podyuma çıkmasına hayli fazla yer ayırırken, Paris Motor Show’daki modeller, bu ilginin bir kısmını üzerlerinde toplamaya çalışıyor.
Kısacası bol çiçekli, kuş ve böcek desenli, aşırı gösterişli, havalı kreasyonlara karşı, sayısız donanıma sahip asfaltın yeni efendilerinin “adı konulmamış” rekabeti yaşanıyor. Sonucu ise, ziyaretçi ve okuyucu sayıları belli edecek...

BMW yeni şeyler deniyor

Alman üretici BMW, Paris Fuarı’na X2 konseptiyle katıldı. BMW X1’in üzerinde yer alması planlanan bu crossover-SUV arası tasarımlı aracın, önden çekişli 4x2 ve 4x4 versiyonları olacak. Basık tavanı ve geniş havalandırma ızgaralarıyla sportif bir görüntü sunan X2, her ne kadar “coupe tasarımlı” olarak tanıtılsa da, köşeli hatlara sahip bir SUV olarak dikkati çekiyor. Neşeli, pratik ve sportif olacağı söylenen X2’nin seri üretim versiyonunda, sergilendiğinden farklı bir görüntü beklemek hata olabilir!..

Sosyal medya seven C3

Citroen’in küçük sınıftaki temsilcisi C3, yeni nesliyle Paris’te kendini gösterdi. C4 Picasso ve C4 Cactus’ten alışık olduğumuz tasarım öğelerini üzerinde barındıran yeni nesil C3, kasım ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak.
Yeni C3, dünyada ilk kez sunulan ve “Otomobil dnyasının yeni sosyal eenomeni” unvanını kazanacak bir teknolojiyi barındırıyor: Citroen ConnectedCam. C3, günlük yolculukları sosyal medyada paylaşmak, bir kaza anında kanıt olarak sunmak amacıyla kayıt yapabilen, dikiz aynasının arkasına yerleştirilmiş “Citroen ConnectedCam” yani kameraya sahip olacak.

Geliştirilmesi 20 yıl aldı!

Japon lüks otomobil üreticisi Infiniti, geliştirme çalışmalarını yaklaşık 20 yıldır sürdürdüğü ve devrim niteliğinde olduğu belirtilen yeni “VC-Turbo” motorunu ve yakın gelecekte üretmeyi düşündüğü yeni nesil SUV modelinin ipuçlarını taşıyan “QX Sport Inspiration” konseptiyle Paris’te dikkat çekti.
20 yıldan uzun sürede geliştirilen, geliştirilmesi sırasında 300’den fazla patent alınan benzinli motor, dünyanın ilk değişken sıkıştırma oranına sahip. 2018 yılında piyasaya sunulması planlanan modellerde kullanılmaya başlanacak motorun, şimdilik 272 HP gücünde olduğu belirtiliyor. Motor, gerektiği zamanlarda sıkıştırma oranlarını otomatik olarak kendi ayarlıyor ve daha verimli çalışıyor.

Rexton’u yenilemeye hazır!

Güney Koreli SsangYong, son dönemdeki model atağına devam ettiğini, Paris’te sergilediği “LIV-2” konseptiyle gösterdi. SsangYong’un “uzun ömürlü” büyük SUV modeli Rexton’un yeni nesli olacağı belirtilen konsept, 2017 yılında üretilmeye başlanacak. LIV-2’nin, marka için bir dönem noktası olacağını söyleyen firma yetkilileri, her yıl yeni bir model çıkartma prensibini sürdürmeyi hedefliyor.