Ankara Birecik'te "Uyuşturucu Koordinasyon Toplantısı" Yapıldı

Birecik'te "Uyuşturucu Koordinasyon Toplantısı" Yapıldı

15.10.2017 - 13:04 | Son Güncellenme:

.

Birecikte Uyuşturucu Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

ŞANLIURFA (AA) - Birecik ilçesinde "Uyuşturucu Koordinasyon Toplantısı" düzenlendi.

Haberin Devamı

Kaymakam Kadir Perçi başkanlığında 11 Temmuz Ortaokulu Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda ilçede uyuşturucu madde kullanımının önlenmesine yönelik alınacak tedbirlerle ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla görüşme yapıldı.

İlçede sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi amacıyla "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu" kurduklarını bildiren Perçi, güvenlik birimlerinin de mücadeleye ciddi manada destek vereceğini ifade etti.

Birecik'te uyuşturucu şebekelerine geçit vermeyeceklerini vurgulayan Perçi, şunları kaydetti:

"Uyuşturucu madde temini ve satışının önlenmesi hususunda ilçemizdeki güvenlik güçleri çalışmalarını hassasiyetle sürdürecek. Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığınca uyuşturucu kullanan gençlerin tespit edilmesi ve uyuşturucu madde kullanımına devam eden gençlerin tedavileri takip edilecek. İlçemizdeki öğrencilerin tamamına bu kapsamda milli eğitim ve müftülüğümüz personelleri tarafından seminer verilecek. Rehber öğretmenlerimiz okullardaki öğrencilere ve velilerine uyuşturucu madde bağımlığının zararlarını anlatmaya devam edecektir."

Haberin Devamı

Toplantıya, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu Proje Koordinatörü Mücahid Yavuz Gökçe, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Yaşar Karaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tavacı, Birecik Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı İsa Karaİlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Mustafa Bağlı, Rehberlik ve Araştırma Merkezi personeli Demet Şener, Sağlığı Merkezi personeli Hayriye Savaş ile okul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.