İstanbul Birlikte Spor Yapma Amacıyla Kurulan 'Sweatersapp' Yayında

Birlikte Spor Yapma Amacıyla Kurulan 'Sweatersapp' Yayında

16.05.2017 - 12:49 | Son Güncellenme:

.

Birlikte Spor Yapma Amacıyla Kurulan Sweatersapp Yayında

Daha sağlıklı ve mutlu olmak için birbirini harekete geçiren, destekleyen ve motive edenlerin buluşması için tasarlanan, spora dair aradıkları her şeyi bulabilecekleri bir mobil uygulama olan SWEATers (Sve-tırs) Mayıs ayı itibarıyla iOS AppStore ve Google Play Store’da yerini aldı. Elif Boyner ve Melis Abacıoğlu Sezener’in girişimiyle kurulan SWEATers, kullanıcıların spor arkadaşı ve etkinlikler bulmasına yardımcı olacak.

Spora dair tüm bilgileri tek ve kolay ulaşılır bir platformda toplayan SWEATers uygulaması, Elif Boyner ve Melis Abacıoğlu Sezener’in girişimiyle hayata geçirildi. SWEATers APP’in Akatlar İnsana Güven’de yapılan medya tanıtımında konuşan Elif Boyner, yaptıkları araştırmada insanların genellikle spor arkadaşı bulamadıkları için spor yapmayı bıraktıklarını dile getirirken, SWEATers kullanıcılarının ’HADİ’ diyerek birbirlerini motive edeceklerini ve bu konuya çözüm bulacaklarını belirtti.

“Bir haftada 4.000 kullanıcıya ulaştık”
Boyner, görüşlerini şu şekilde ifade etti: “SWEATers, iOS App Store ve Google Play Store üzerinden yayınlandıktan sonra spor tutkunları tarafından büyük ilgi gördü. Bir haftada 4 bin kullanıcıya ulaştık. Spora nereden başlayacağını bilmeyen, motivasyona ihtiyaç duyan veya sporu yaşam tarzı haline getirmiş olan herkesi SWEATers kullanmaya davet ediyoruz”

“Hedef ilk yılda 100 bin üye”
Türkiye’de spora ve sağlıklı yaşam bilincine olan ilginin arttığını belirten Melis Abacıoğlu Sezener ise SWEATers’ın kısa süre içerisinde App Store’daki Öne Çıkanlar bölümünde birinci sıraya çıktığını söylerken, sözlerine şu şekilde devam etti: “Kokopeli Spor ve Mobil Uygulamaları Anonim Şirketi çatısı altında hayata geçirdiğimiz SWEATers, kısa süre içinde melek yatırımcıların ilgisini de çekti. Önümüzdeki dönemde melek yatırımcılarla anlaşarak uygulamamızın gücünü artıracağız. İlk hedefimiz bir yıl içerisinde 100 bin üyeye ulaşmak olacak. Ayrıca kurucu üye olarak gördüğümüz ilk 5 bin kullanıcımızın geri dönüşleri doğrultusunda uygulamamızı geliştirmeyi sürdüreceğiz”.

Spor arkadaşları SWEATers’ta buluşuyor
Yapılan açıklamada uyhulama ile kullanıcılar birlikte spor yapacak yeni spor arkadaşları bulabilecek. Sağlıklı yeme-içme noktalarını harita üzerinde görebilecek. Spor mağazaları ve spor salonlarının özel imkanlarından yararlanabilecek. SWEATStop olarak isimlendirilen iki yüz elliden fazla sağlıklı yeme-içme mekanı, spor salonu ve spor markası ile anlaşma imzalayan SWEATers’ta kullanıcılar, sporla ilgili mekanlar hakkında bilgi alırken bu mekanlarla ilgili fırsatlara da ulaşabilecek. Şu anda ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan SWEATStop’ların kısa sürede tüm Türkiye’ye yayılması hedefleniyor.
SWEATers, kullanıcının ilgilendiği spor dalı, seviyesi ve lokasyonuna göre en uygun kişi, grup, mekan ve etkinlikleri de üyelerinin karşısına çıkaracak. Bu etkinliklere SWEATers terminolojisinde #HADİ ismi veriliyor.