Tekirdağ Bisanthe Sanat Ve Tasarım Galerisi Açıldı

Bisanthe Sanat Ve Tasarım Galerisi Açıldı

16.12.2017 - 18:57 | Son Güncellenme:

.

Bisanthe Sanat Ve Tasarım Galerisi Açıldı

TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bisanthe Sanat ve Tasarım Galerisi düzenlenen törenle açıldı.

Haberin Devamı

Değirmenaltı Mahallesi'nde yapılan açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı, Süleymanpaşa Belediyesinin yaptığı sanatsal çalışmaları beğenerek takip ettiğini söyledi.

Tekirdağ'ın sanatçıların çekim merkezi haline geleceğini ifade eden Albayrak, "Bisanthe ilk başladığı zaman 5 veya 10 kişiyi görüyordum. Şimdi bakıyorum 100 kişiyi buldu. İnanıyorum ki bu etkinlikler bir süre sonra binlerce kişinin katılacağı etkinlikler haline gelecek. Geldiğimiz noktada sanata ve sanatçıya değer vererek şehrin ismini kendini ismini bunları ön plana çıkaran bütün yerel yönetim başkanlarımız tebrik ediyorum. Başta Ekrem Eşkinat'a ve güzel çalışmalarından dolayı arkadaşlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da yaptıkları sanatsal çalışmalarla Tekirdağ'a ait markalar oluşturmak istediklerini belirterek, "Süleymanpaşa Belediyesi olarak kentimizi hem ülkeye hemde dünyaya sanat yoluyla tanıtacak, kent halkı ve akademik yaşam ile çağdaş sanatlar arasında bir bağ kuracak, kentimizi birçok konuda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da bir çekim merkezine dönüştürecek projelerden biri olan Bisanthe Sanat ve Tasarım Galerisi'ni halkımızla buluşturmanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesiyle galerinin açılışı yapıldı.

Galerideki "Plastik Sanatlar Sergisi" 10 Şubat'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.