Yalova BİSİKLETÇİLER TALEPLERİNİ BAŞKAN ADAYLARINA İLETTİ

BİSİKLETÇİLER TALEPLERİNİ BAŞKAN ADAYLARINA İLETTİ

19.05.2014 - 14:54 | Son Güncellenme:

.

BİSİKLETÇİLER TALEPLERİNİ BAŞKAN ADAYLARINA İLETTİ

Yalova’da 2 bine yakın sosyal paylaşım sitesi üyesi olan ve son 2 yıldır düzenlediği festivallerle “bisiklet şehri Yalova” vizyonuna katkı sağlamayı hedefleyen Perşembe Akşamı Bisikletçileri (PAB), seçimler öncesinde bir bisiklet taahhütnamesi imzalatmak için belediye başkan adayları ile bir araya geldi.
PAB üyeleri, CHP Merkez Seçim Ofisi’ni ziyaret ederek, bisiklet yollarıyla ilgili taleplerini dile getirdi. Başkan adayı Vefa Salman’ın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’in Yalova ziyaretinden dolayı programının değişikliğe uğradığını belirten CHP’li Belediye Meclis Üyesi Halit Güleç, bunun için PAB üyeleriyle kendisi görüştü. Güleç’e PAB üyeleri yaşadıkları sıkıntıları anlattı. CHP’den sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı içinde bisiklet yollarının yeniden hayata geçmesi için adım atmasını beklediklerini dile getiren Başkan Özlem Bayrı, “Bizim dileğimiz eski güzergahların revize edilerek güvenli ve sürekli hale getirilmesi. Bisiklet yollarını ayıran hacıyatmazlar ‘kısa vadede’ yeniden olmalı, çünkü bisikletçilerin güvenliği için bu şart. Ancak daha sonra dubalar kaldırılmalı” diye konuştu.
Bisiklet yollarını kaldırmayı asla düşünmediklerini söyleyen Güleç, PAB’ın taleplerini Vefa Salman’a ileteceğini kaydetti. Güleç, konuyla ilgili çabalarından dolayı Perşembe Akşamı Bisikletçileri’ne teşekkür etti.
AK Parti adayı Yakup Koçal ise dernek üyeleriyle PAB Derneği’nde bir araya geldi. Organik ulaşım projesinin faydalı bir proje olduğunu belirten bisikletçiler, son dönemde bisiklet yollarını ayıran hacıyatmazların kaldırılmasıyla güvensiz bir şekilde bisiklete binmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Koçal, Yalova’nın kendisi için önemli projelerinden birisi olan Organik Ulaşım Projesi’nin bisikletle ilgili bölümünün PAB Yalova Derneği ile örtüştüğünü dile getirerek, “Ancak bu proje PAB’a özel veya sadece siz bisikletçilerin kara kaşı, gözü için uygulanmış bir şey değil. 2002’de Dünya Sağlıklı Kentler Birliği’ne girerken biz bu ağın taahhütlerine uymaya söz vermiştik. Bu taahhütler arasında şehir içi yolların yüzde 7’sinin bisiklet yolları olması da vardı. Biz bunu yüzde 8,5 olarak Yalova’da gerçekleştiriyorduk, bunun bir kısmını tamamlamıştık. Ancak görüldü ki uygulamada sıkıntılar yaşadık, bazı esnaflardan tepkiler aldık. Bizim organik ulaşımı ve bisiklet yollarını anlatmamızda belki bazı eksiklikler olmuş olabilir. Bunu belki de 1-2 yıl anlatmamız, ondan sonra uygulamaya geçmemiz gerekirdi. Ama esnaf da bu uygulamaya alışıyordu. Şimdi görüyoruz ki hem bisiklet yolu yok, hem de araçlar parketmiş. Esnafın önü yine kapalı. Bir dönem Cevdet Aydın Parkı’ndan minibüs terminalini kaldırırken de benzer sıkıntıları yaşamıştık. Oranın esnafı ayağa kalkmıştı, şimdi bakıyoruz Gazipaşa Caddesi Yalova’nın en değerli ticari alanlarının bulunduğu yer. Demek ki doğru yapmışız. Ancak bazı uygulamaların kabul görmesi kısa zamanda olmuyor. Benim bisiklet yollarıyla ilgili düşüncem, projelerim, yaptıklarım belli. Önümüzdeki dönemde de hem bunlarla, hem diğer projelerimizle ilgili olarak elimizden gelen çabayı Yalova için göstereceğiz. Bisiklet konusunda hem sizlerle, hem de bu alandaki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla, konunun uzmanlarıyla birlikte çalışabiliriz. Önemli olan bisiklet sürücülerinin kesintisiz ve güvenli ulaşımını sağlayabilecek düzenlemelerin hayata geçmesi” diye konuştu.
PAB Yalova Yönetim Kurulu üyeleri ve bisikletçiler, her iki partiyle olan temaslarında, siyasetçilere PAB’ın taleplerini yansıtan sorular yöneltti. Koçal, Yalova’nın bir bisiklet şehri olması gerektiğini belirterek sembolik taahhütnameye imza atarken, Güleç ise kendisinin imza atmasının doğru olmayacağını söyleyerek imzalamaktan kaçındı.