Gündem Bisiklete binen kalbini koruyor

Bisiklete binen kalbini koruyor

15.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Gelecek Sağlıklı Nesillere Emanet’ diyen 300 kişi Gaziosmanpaşa’da bisiklete bindi.

Bisiklete binen kalbini koruyor

Etkinliğe destek veren İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Gaziosmanpaşa Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Osman Akdemir, “Birçok araştırma bisiklete binen kişilerde, kalp ve damar hastalıkları, şeker hastalığı, hipertansiyon, depresyon, osteoporoz ile bağırsak ve rahim kanserlerine daha az rastlandığını ortaya koydu” dedi.

Haberin Devamı

Kontroller önemli

İlçedeki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bisiklet sporu ile ilgilenen ve spora gönül veren 300 kişi aynı anda pedal çevirdi. Yaklaşık 1 saat süren bisiklet turunun ardından konuşan Prof. Dr. Osman Akdemir, bisiklete binmek gibi enerjik biçimde yapılan egzersizlerin önemli hastalık risklerini uzak tuttuğunu söyledi. Spor kadar sağlık kontrollerinin de önemli olduğunu belirden Akdemir, “Egzersiz yaparken göğüs ağrısı, sıkışma hissi, çabuk yorulma, baş dönmesi şikâyetleri hissediyorsanız, mutlaka bir uzmana başvurmanızda fayda var. Bu kalp sağlığı için koruyucu bir önlemdir” dedi.

Ulaşım aracı

Bisiklet sporu ile ilgilenen Sezer Düzgün (25) de, “Çocukken bisiklete binmeye başladım. O zamanlar benim için sadece bir eğlence aracıydı. Zamanla daha çok sevdim bisiklete binmeyi. Keyifle yaptığım bu sporu Dolunay Bisiklet Kulübü Derneği altında yapmaya devam ettim. 80 kişilik bir ekibiz. Birçok sosyal sorumluluk projesine imza atıyoruz. İlgilenen arkadaşlarımızı aramıza katarak hem sporu yaymak hem de sağlıklı bir geleceğe katkımız bulunsun istiyoruz. Çünkü bisiklet tüm kas sistemimizi çalıştırıyor. Vücudumuza sayısız faydası var. Biz aynı zamanda gençlerin bisikleti bir eğlence aracı değil, ulaşım aracı olarak görmesini sağlamayı istiyoruz” diye konuştu.