Gündem Bitcoin nedir ve Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

Bitcoin nedir ve Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

19.04.2018 - 15:40 | Son Güncellenme:

9 yıl önce hayatımıza giren ve çok kısa sürede birçok kişi tarafından tercih edilen Bitcoin blok zincir ağına dönüşmüştür. Bitcoin kripto para piyasasında tercih edilen yatırım alanlarından biri hâline gelmiştir. Bitcoin işlemleri nedir? Güvenli bir şekilde madenciliği nasıl yapılır?

Bitcoin nedir ve Bitcoin madenciliği nasıl yapılır

Bitcoin Nedir?
9 yıl önce hayatımıza giren Bitcoin kısa sürede yatırım araçları arasında en çok tercih edilen kripto para olmayı başarmıştır. Sembolü ise ?, olup, kısaca BTC olarak gösterilmektedir. Herhangi bir merkez bankasına bağlı olmayan yatırım aracı sadece ülkemizde değil dünyada da birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Resmi kuruluş vs. ile bağlantısı olmadan yatırım araçları arasında yer alan bu elektronik bir para birimi birçok kişinin aklında ne kadar güvenli sorusunu getirmektedir. Üretim merkezi olmayan Bitcoinler, Bittorent ağlarına benzer şekilde dağınık bir ağ özelliğine sahiptir. Ağ içerisinde gerçekleşen ödemeler istenilen hedefe anlık olarak ulaşmaktadır, bu sayede gönderinin hangi adresten nereye gittiği anlaşılmaz şekilde ama kayıtlı olarak kalmaktadır. Bitcoinin kullanımı kolaydır ve son dönemlerin en çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer almaktadır.

Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?
Para oluşturma aşamasında gerçekleşen bu işlemlerin genel adına madencilik denir. Madencilik için, matematiksel işlemleri gerçekleştirebilmek ve doğru işlemleri hızlı şekilde verebilmek gerekmektedir ve bu işlemlerinin genel adına da madencilik denir. Bitcoin yazılımını indirerek yoğun işlemci gücü özelliği ile madencilik yapabilirsiniz.
Bitcoin miningi siz de kuracağınız güçlü alt yapı ile yapabilirsiniz. Günümüzde giderek artan popülerliği ile Bitcoin madenciliği birçok yatırımcıya kazandırmaya devam etmektedir.

Bitcoin madenciliği sizde kazanabilirsiniz
Kısa sürede büyüyen bu ağa dâhil olarak siz de kazanabilirsiniz. Fakat Bitcoin madenciliğine girmeden önce güvenirlik konusunda iyi bir araştırma yapmanız gerekir. Zira hiçbir merkez bankasına bağlı olmayan bu sistem tamamen bireysel güven ilkesine dayanmaktadır. Günümüzde giderek tercih edilirliği artan Bitcoin madenciliği ile siz de kazanç elde edebilirsiniz.