Gündem Bitcoin nerelerde kullanılır, madenciliği nasıl yapılır?

Bitcoin nerelerde kullanılır, madenciliği nasıl yapılır?

16.04.2018 - 08:26 | Son Güncellenme:

Bitcoin, aslında uzun süredir var olan fakat son 1 yıldır dünya gündemine oturan bir sanal para birimidir. Bu sanal para biriminin dünya gündemine oturmasının nedeni değerinin oldukça yüksek olması, bunun yanı sıra bu sanal para birimine daha önceden yatırım yapanlara çok büyük miktarlarda paralar kazandırmasıdır. İşte bu nedenlerden dolayı son bir yıldır gündemden düşmeyen Bitcoin, insanların merak konusu olmuş durumdadır.

Bitcoin nerelerde kullanılır, madenciliği nasıl yapılır

Bitcoin nedir, nasıl elde edilir ve Bitcoin ile nasıl zengin olunur konusuna değinerek sizleri bu konu hakkında daha detaylı bir biçimde bilgi sahibi yapacağız.

Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

Bitcoin madenciliğinin önemini kavradıktan sonra birçok insan bu yolla birlikte zengin olmanın hayal ve düşüncesi içerisine girmişlerdir. Bitcoin ile zengin olmak için hâlâ çok geç değil. Çünkü uzmanlar Bitcoinin gelecek süre zarfları içerisinde de daha da değerleneceği görüşünde olmakla birlikte, insanların yatırımını kolayca yapmalarında herhangi bir sakınca da görmemektedir.

Bitcoin, Satoshi Nakamoto tarafından bulunan bir sanal para birimidir. Tüm bu alım-satım işlemleri Bitcoinin de içerisinde bulunduğu Blockchain tarafından işlenmektedir. Bulunan her Bitcoin ile birlikte daha sonra bulunacak olan Bitcoini aramak daha da zorlaşacaktır. Bunun nedeni ise Bitcoinin kurucusu olan Satoshi Nakatomo'nun Bitcoin güvenlik ayarlarını böyle oluşturmasıdır. Bu nedenden ötürü bir sonraki Bitcoini bulmak her zaman daha zor olacaktır.

Bitcoin madenciliği nasıl yapılmaktadır?

Bitcoin madenciliği yapabilmek için birden fazla yol bulunmaktadır. Şimdi sizlere bu yollardan bazılarını sunacağız.
1-) Mining ile Bitcoin madenciliği yapmak.
2-) Bilgisayar ile Bitcoin madenciliği yapmak.
3-) Freebitcoin ile bedava Satoshi ve Bitcoin kazanmak.
4-) Donanım yaparak Bitcoin sahibi olmak.

Donanım ile Bitcoin sahibi olmak ASIC ile Bitcoin üretmektir. ASIC ise uygulamaya özgü tümleşik devrelerdir.
Minin ile bulut tabanlı web sitelerine kayıt olarak Bitcoin madenciliği yapmak mümkündür.
Freebitcoin oldukça kolay bir yöntemdir. Bu yöntem ile birlikte çok kolay bir biçimde Satoshilerle Bitcoin sahibi olabilirsiniz.
Bilgisayar ile Bitcoin üretmek ise oldukça imkânsız olmakla birlikte yılda 3-4 liradan fazla kazanmanız mümkün değildir. Dolayısıyla bu yöntemin yeri ve zamanı artık geçmiştir.