Bitlis Bitlis'te Engelliler İçin Piknik Düzenlendi

Bitlis'te Engelliler İçin Piknik Düzenlendi

21.07.2017 - 21:29 | Son Güncellenme:

.

Bitliste Engelliler İçin Piknik Düzenlendi

BİTLİS (AA) - Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, kentteki engelliler ve aileleri için piknik düzenledi.

Haberin Devamı

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Taş Mahallesi'nde düzenlenen piknikte engelliler ve aileleri ile bir araya gelerek sohbet etti, sıkıntılarını dinledi.

Vali Ustaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün çok anlamlı bir etkinlik için bir araya geldiklerini belirtti.

Kentte göreve başladığından beri gerek vali gerekse belediye başkanı olarak ilin en ücra köşesindeki vatandaşlara dahi ulaşma noktasında ciddi gayretler sarf ettiklerini kaydeden Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Sosyal hizmet noktasından bizim için çok değerli olan engellilerimizle sosyal projeler kapsamında bir araya gelmeyi arzu ettik. Farklı mahallelerden 50'nin üzerindeki engelli kardeşimiz ve aileleriyle piknikte buluştuk. İlk defa bunu yapıyoruz. Onlarla sosyal çevrede buluşmak istedik. Çünkü engelliler bizim için çok önemli değerlerdir. Ülkemizin belli yüzdesinde engelli kardeşimiz var. Bir engelli demek bir aileyi eve bağlamak demektir. Onlar da adeta engellilerimizle engelli gibi yaşıyorlar. Bir gün de olsa böyle bir yaz gününde ve akşam serinliğinde onlarla piknik düzenleyerek bir nebze de olsa yüzlerini güldürmek ve sosyal hayat içerisinde onlarla olmayı arzuladık."

Haberin Devamı

Artık Saklanmak İstemiyorum Bitlis Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Bayram Tutgaç ise, Bitlis'te Engelliler Günü haricinde engellilerin hatırlanmasının çok güzel bir duygu olduğunu belirtti.

Tutgaç, "Valimizin buraya gelir gelmez engellilerle tanışması bizi mutlu etti. Bizim için düzenlenen bu piknik için Valimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.