Teknoloji BitTorrent’ten Mobil Atağı

BitTorrent’ten Mobil Atağı

24.06.2016 - 14:05 | Son Güncellenme:

BitTorrent televizyonunuza, akıllı telefonunuza ve tabletinize kısacası artık hayatın her alanına geliyor ancak hiç düşündüğünüz şekilde değil.

BitTorrent’ten Mobil Atağı

BitTorrent Now adı verilen uygulama bugün yayınlandı ve basitçe söylemek gerekirse Netflix ve Spotify‘ın garip bir karışımına benziyor. İstediğiniz videoyu ve müziğe platform üzerinden erişebiliyorsunuz fakat içeriğin çok büyük bir çoğunluğu adını bile duymadığınız bağımsız sanatçılardan oluşuyor.

Haberin Devamı
Aradığınızı Bulamayacaksınız

Bu platform korsan paylaşımların yapıldığı, milyarlarca torrentin dolandığı bir yer değil. Bu uygulama BitTorrent şirketi tarafından geliştirildi. Bunun amaçlarından bir tanesi de marka adını korsan içerikten uzaklaştırmak ve adı sanı bilinmeyen sanatçıları dünyaya tanıtmak. Uygulamaya içerik direkt olarak eser sahibi tarafından ekleniyor. Bazıları ücretsiz kalanları da ödeme istiyor ya da reklam yayınlıyor. Büyük bir çoğunlukla uygulama diğer yayın uygulamaları gibi olacak. Açacaksınız, izlemek veya dinlemek istediğiniz içeriği arayacaksınız ve oynat tuşuna basacaksınız. Servisi diğerlerinden ayıran en büyük özellik içeriğin büyük bir çoğunluğunun pek duyulmamış isimlerden gelmesi. Uygulamada herhangi bir izleme veya dinleme sınırı bulunmuyor. BitTorrent’ten yapılan açıklamaya göre uygulama insanların yüklemek istediği herhangi bir sanal gerçeklik içeriğini de destekleyecek.

Haberin Devamı

BitTorrent birkaç yıl önce getirdiği Bundle formatı ile bir içerik kataloğu oluşturuyordu. Bu Bundle’da Thom Yorke, Moby ve David Cross gibi ilgi çekici sanatçılar bulunuyor. Bunların dışında kendi ürettiği içeriği paylaşan 30.000 insan mevcut. Ancak büyük isimler burada istisnai bir durum sergiliyor. Film yayıncısı A24’ü gördüğünüz zaman onun filmlerini izleyebileceğinizi düşünmeyin. Büyük isimlerin şu anda sadece promosyonel içerikleri mevcut.