Teknoloji Biyonik Göz Mucizesi

Biyonik Göz Mucizesi

30.05.2016 - 16:44 | Son Güncellenme:

John Jameson uzun yıllar önce mucizelere inanmayı bırakmış olabilir ancak modern bilimde bazı kırılmalar yaşanıyor. Biyonik göz mucizesinde olduğu gibi.

Biyonik Göz Mucizesi

Teksas’ın Tatum bölgesinde oturan adam 40 yıldan uzun bir süredir görme engelliydi. Agresif bir enfeksiyon sonucunda Jameson görme yetisini kaybetti. Görme engelli olan Jameson 40 yıl boyunca böyle yaşadı ama artık hayata doğru yeni bir bakış açısına sahip. Devrim niteliğinde bir ameliyattan sonra hastaya nakledilen biyonik göz Jamson’ın yeniden görmesini sağladı.

Haberin Devamı
Nadiren Oluyor

Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi tarafından onaylanan nadir bir prosedür sayesinde ve işinin ehli bir grup doktor ile bu kompleks ameliyat mümkün oldu. Jameson’ın eşi araştırma yaparken böyle bir ameliyatın mümkün olduğunu buldu ve Louisiana, Shreveport’ta bu ameliyatı yapabilecek beceriye sahip bir doktorun bulunduğunu öğrendi. Bunun üzerine Jameson’ın eşi bu teknolojiyi birkaç yıl takip etti ve sonunda FDA onayı aldığında bir çok aday ile beraber ameliyat için Dr. Christopher Shelby’e başvurdu.

40 yıllık karanlığın ardından ameliyat olan Jameson bazen çift görme gibi sıkıntılar yaşadığını dile getiriyor. Ancak beyin implanta alışmaya devam ettikçe adamın gözü daha temiz görmeye başlayacak. Bu ilerleme her geçen gün meydana geliyor. Çok sınırlı sayıda kişiye uygulanacak olan ameliyatın sonuçları gerçekten ilgi çekici.