Geri Dön
Biz seni alnının teriyle sevdik Nusret, ayağınınkiyle değil!

Biz seni alnının teriyle sevdik Nusret, ayağınınkiyle değil!

Ööğk! Yazıya öğürerek başlamak istemezdim fakat Nusret'in malum videosunu izlediğimden beri hayatıma ayaksız olarak devam etme hususunda ciddi düşüncelerim var. Öyle bir enstantane ki, insanın gözlerinin önünden gitmiyor. Gıda sektöründe çalışan ve elleriyle yemek yedirmesiyle ünlü olan birinden bu hareketi görmek 'resmen fazia'.

Turcel Orman
Turcel Orman

#saltbae #saltlife #salt

Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)'in paylaştığı bir gönderi ()

Ayaklarına kara sular inmek

Nusret'i kariyerinin başından beri azimli, sıfırdan tırnaklarıyla kazıyarak gelen biri olarak bildik. Konu kasaplık da olsa, spor yapmak da olsa, adam hakkını vererek yapıyor. Ama bunun her detayını da bizimle paylaşmasa mı acaba?

Haberin Devamı

Evet vücudun iyi, evet o formu korumak için çok çabalıyorsun, tamam kardiyo yapmaktan ayağına kara sular iniyor. Ama bizim de yüreğimize iniyor. Hatta yüreğimiz ve midemiz ağzımıza geliyor. Ne olur yani spor sonrası oturup "Yav ne çalışmışım be!" deyip geçsen. Bu kadar aşırılığa ne gerek var?

Eli ayağı boşalmak

Bu denli aşırıya kaçan ve insanları irrite eden bir hareketi Nusret bilerek mi yaptı acaba? Çünkü bu hareket, limondan huylanan birinin gözlerinin içine baka baka limon yemekle, tencerenin dibine çatal sürtmekle, tırnakla duvarı kazıyarak 'viyk' sesi çıkarmakla aynı şey.

Nusret'te de nasıl bir ayak, nasıl bir ter varsa resmen ayaklarından su boşaldı. Muhtemelen o esnada Nusret'in vücudunun 4'te 3'ü su değil; terdi.

Haberin Devamı

Messi'ler, Beckham'lar, Di Caprio'lar o elden yedi

Quaresma için nasıl "ayağının dışı, canımızın içi" deniyorsa, Nusret için de artık "ayağının teri, lezzetin yeri" denebilir. Mesela ben lezzetin yeri olan Nusret'e hiç gitmedim. Fakat dünyaca ünlü biiiir sürü isim gitti ve Nusret'in elinden yemek yedi. Galiba o ünlülerden daha şanslı olduğum tek konu bu. Çünkü Nusret'in elinden yemek yemiş olsam ve bu videoyu izlesem, Nusret'i her gördüğümde cenin pozisyonunda uzanıp titremeye başlardım. Birçok insanda da müthiş tiksinti uyandırdığını görüyoruz.

Nusret şu dakikadan itibaren ellerini çamaşır suyuna soksa, tuz ruhuyla yıkasa, kırk derede arındırsa faydası yok. Birçok insan, onu her gördüğünde gözünün önüne o çorabı sıktığı sahne gelecek. Gıda sektöründe olan birinin -hele bu kadar ünlüyse- hijyen konusunda daha hassas olması beklenir. Nusret elbette çoraplı elleriyle gelip insanların ağzına et tıkmıyordur. Fakat yine de hijyen takıntısı olanlar için o video adeta bir travma. Yahu 'Ratatouille' filminde bile restoranda farelerin çalıştığı anlaşılınca restoranın kapısına mühür vurulmuştu.

Nusret'in bu hareketiyle birçok daimi ve potansiyel müşterisini kaybedeceğini öngörmek zor değil. Kendi oluşturduğu markayı yanlış bir şov hamlesiyle zedelemiş olabilir.

Tuzlama hareketi vs. Çorap sıkmak

Dünyaya 'tuzlama' hareketi gibi estetik bir hareketi yayan adamın bir anda 'çorabı sıksa suyuna çıkaracak' seviyeye gelmesi gerçekten çok ilginç. Yahu Nusret, biz seni alnının teriyle, elinin tuzuyla, gözlüğünün karasıyla sevdik.

Haberin Devamı

Et tokatlamana bile "adamın işi şov da gerektiriyor, normal" dedik, destek verdik. Ama kusura bakma, bu defa yemeğin tuzunu fazla kaçırdın...

turcel.orman@milliyet.com.tr