Gündem Bizde faşiste faşist derler

Bizde faşiste faşist derler

23.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’daki hâkimlik ve savcılık sınavı mülakatı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve mülakatı yapan Adalet Bakanlığı bürokratlarına kurul halinde hakaret ettiği iddiasıyla Avukat Umut Kılıç’ı tutuklayan Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimi Ramazan Kanmaz protesto edildi.

Bizde faşiste faşist derler

Ankara, Afyonkarahisar, Aydın Barosu Başkanları ile İstanbul Baro Başkan Yardımcısı’nın aralarında bulunduğu avukatlar, adına ortak basın açıklamasını okuyan Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran, Kılıç’ın kaçma şüphesi olmadığını, hakaret suçundan karartılabilecek bir delil bulunmadığını belirterek “Meslektaşımızın tutuklanması kanuna aykırıdır” dedi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, “AİHM, kamu görevlileri ve siyasetçiler yaptıkları görevler sebebiyle ağır şekilde eleştirilebilir, bu suç değildir diyor. Bu kararlardan haberi yok mu? Avukat Kılıç, haksız yere mahkum edilse bile, verilebilecek ceza hükmün açıklanmasının geri bırakılması sınırında olacaktı” dedi. Tutukluluğa itiraz dilekçesini vermek tutuklama kararını veren hakim Kanmaz’ın odasına giden avukatlar odada kimseyi bulamayınca oturma eylemi yaptı, slogan attı.
İtiraz reddedildi
Bazı avukatların, Kanmaz’ın kapısında isminin yer aldığı duvara, “Umut Kılıç yalnız değildir”, “Bizde faşiste faşist derler” şeklinde yazı yazmaları dikkati çekti. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de olaya ilişkin, “Ankara’da, Afyonkarahisar’da doğmuş değerli bir avukat kardeşimiz, faşiste ’faşist’ dediği için tutuklandı” dedi. Öte yandan Kılıç’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.