Ekonomi ‘Bizim Mahalle’nin 2. etap imzası tamam

‘Bizim Mahalle’nin 2. etap imzası tamam

21.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO’nun 1 milyon metrekarelik ‘Bizim Mahalle’ arazisinin 118 bin metrekarelik bölümünü kapsayan 2. etap ihalesini kazananı Dağ Mühendislik oldu. Şirket, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 2 milyar lira, Emlak Konut payı olarak ise 551 milyon lira taahhüt etti.

‘Bizim Mahalle’nin  2. etap imzası tamam

Projenin ilk etap ihalesi ise tekliflerin şirketçe tespit edilen asgari bedelin altında olması nedeniyle iptal edilmişti.

Haberin Devamı

Proje ikinci etabı için düzenlenen imza töreninde konuşan Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, “Özlenen mahalle sıcaklığı için bugün ilk imzalarımızı atıyoruz. İhalemizi kazanan Dağ Mühendislik Müteahhitlik Tic. ve San A.Ş. ile imzaları atmaktan memnuniyet duyuyoruz. İnsan ve şehir odaklı yaklaşımla yatay mimarinin hakim olacağı projemiz, bulunduğu bölgeye değer katacak. ‘Bizim Mahalle’ her yaştan insanın faydalanabileceği sosyal ve kültürel tesislerden tematik çocuk oyun alanlarına, sağlık tesislerinden dini tesislere, kütüphaneden festival alanlarına ayrıca eğitim tesislerinden resmî kurumlara, ata sporları merkezinden kent müzesine, el sanatları merkezinden, spor tesislerine kadar birçok faaliyet alanlarıyla, gece gündüz yaşayan bir mahalle olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yatırıma devam

Türkiye ekonomisinin düzenli büyüme ivmesi yakaladığını işaret eden Ertan Yetim, 3. çeyrek rakamlarında da büyümenin yukarı seviyede olacağının tahmin edildiğine dikkat çekti. Yetim, “Bizler de yapmış olduğumuz yatırımlarla beraber ülkemizin büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. 2017 hedeflerimizi açıklarken bu yıl için 10 milyar liralık ihale yapacağımızı belirlemiştik, Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz 9 dev ihale ile yaklaşık 13.2 milyar liralık bir değere ulaştık. Atılacak tüm adımları ülkemizin geleceğine yatırım olarak görüyoruz” dedi.

‘8 bin konut yaptık’

Törende konuşan Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağ ise bugüne kadar Dağ Mühendislik olarak 8 bin konutun inşasına imza attıklarını söyledi.

Dağ, “Şu anda halen Emlak Konut güvencesiyle Tual Bahçekent ve Tual Adalar projesinin inşasını sürdürüyoruz. Biz yatırımlarımızda her zaman ülkemize olan güvenimizi öne koyarak hareket ediyoruz. Bu ihaleye ve bundan sonra katılacağımız ihalelerde de bu anlayışla hareket edeceğiz” dedi.