Cumartesi Fırından yeni çıktı

Fırından yeni çıktı

18.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Beyaz Fırın’ın iki asırlık lezzetleri yaz menüsüyle yenilendi. “Mevsiminde meyve ve sebze kullanmayı ilke edindiğimiz için, menümüzde bu değişiklikleri yapıyoruz” diyor Beyaz Fırın’ın 5. kuşak temsilcisi Nathalie Stoyanof Suda

Fırından yeni çıktı

Yaklaşık iki asırlık lezzet geçmişiyle İstanbulluların en sevdiği duraklardan biri olan Beyaz Fırın’da bayrağı Nathalie Stoyanof taşıyor. Mekan İstanbul’un iki yakasında toplam sekiz noktada hizmet veriyor. 2012 yılında beş noktadaki mekanına brasserie konseptini dahil eden Beyaz Fırın, yaz ve kış menüleriyle dikkat çekiyor. Nathalie Stoyanof Suda ile brassiere konseptini ve yaz menüsünün öne çıkan lezzetlerini konuştuk.

Haberin Devamı

Poğaça, börek ve çörek ile başlayan yolculuk en çok sevilen lezzetleri üreten bir markaya evrildi. Suda: “2018’in başında Kanyon’da 8. mağazamızı açtık. Kaliteli ve katkısız hammadde kullanmak bizim için çok önemli. Tazelik esas aldığımız bir kriter, bu yüzden her mağazamızda üretim yapıyoruz. Geleneksel tatları koruyarak günümüz yeme içme trendleriyle müşterilerimizi buluşturmayı hedefliyoruz” diyor. 2012 yılında brasserie hizmeti vermeye başlayan Beyaz Fırın’ın bu atılımını Suda “Dünyada ev dışı tüketimin giderek artmakta olduğunu ve bizim de bu gelişmeye kayıtsız kalamayacağımızı fark ettim. Böylece self servis hizmet veren Beyaz Fırın’da masaya servisi gündeme getirdim. Bugün beş mağazamızda bu konsepti uygulamaktayız. Pastane tarafımızın gücüyle brasseserie mutfağımızı birleştirdiğimizde kahvaltı tarafımız da çok güçlendi” sözleriyle ifade ediyor.

Haberin Devamı

Fırından yeni çıktı

“Mevsiminde meyve ve sebze ilkemiz”

Yaklaşık 10 yıldır internet üzerinden de ürünlerini müşterilerine ulaştıran Beyaz Fırın, mevsim meyve ve sebzelerini zamanında kullanma konusunda oldukça hassas. “Kahvaltı ile başlayıp akşam yemeğine kadar gidiyor ürün skalamız. Brasserie menümüzü yılda iki kere, yaz ve kış menüsü olarak yenileriz. Mevsiminde meyve ve sebze kullanmayı ilke edindiğimiz için menümüzde bu değişiklikleri yapıyoruz” diyor Suda. “Bedenini besle ruhunu besle” mottosunu ise “İyi beslenmiş bir ruhun, iyi beslenmiş bir bedeni destekleyerek bütünleyeceğine inancımızı vurguluyoruz” diye açıklıyor Nathalie Suda. Beyaz Fırın’ın brasserie menüsünde “Fit Öğünler”; pastane ürün gamında “Fit Kurabiyeler”, “Fit Çikolatalar”, “Fit Gevrekler” adı altında, felsefelerini destekleyen ürünler bulunmakta. İçeceklerde de, şeker yerine bal ile tatlandırdırılan limonata ve tamamen meyve, sebze kullanarak hazırlanan “Sağlık Verenler” adını verdikleri içecek grupları yer alıyor.

Doğru tarımın altını çizen Suda “Yaz menümüzde misafirlerimiz ile hammadde üreticilerimizi tanıştırdık. Yemeklerimizde kullandığımız, yerel peynirleri, mevsiminde doğru tarımla üretilmiş sebzeleri ve diğer ürünleri menümüzde anlattık. Çok olumlu yorumlar alıyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Yaz menüsü

Yaz menüsünün dikkat çeken lezzetleri; Beyaz Fırın klasiği olan açma ile Kars bölgesinin yerel peynirlerinden olan Malakan ile birleştirilen “Malakan Peynirli Dana Fümeli Poşe Yumurtalı Açma, Malakan Peynirli Antrikot Fümeli Tost. Yine Kars’ın yerel peynirlerinden çeçil peyniri, kars gravyer, isli çerkez ve gorcola peyniri ile hazırlanan Kars’tan 4 Peynirli Pizza. Kandıra Bölgesinde, çiftlik yatırımıyla bölgedeki kaybolan mandacılığın ticari değerini artıran markanın manda sütünden üretilmiş ricotta peyniri ile yapılmış Ricottalı Pancake, Burratalı Salata. Tahine de vurgu yapmak isteyen Beyaz Fırın, bu yüzden çifte kavrulmuş tahinli lezzetler hazırladı; “Tahinli Çılbır”, profiterol sevenlerin favorisi olmaya başlayan “Tahinli Limonlu Profiterol”, tahinli ve labneli yoğurt ile sunulan “İçli Köfte”. Yeniden tercih edilmeye başlanan kuşkonmazlı lezzetler; Hellimli Kuşkonmazlı Salata, Kuşkonmazlı Poşe Yumurta. Hamburger ve pizza çeşitlerine eklenen, “Kaburga Burger” ve “Füme Etli Burger.”