Teknoloji BlackBerry Yeni Telefonu İle Şaşırttı!

BlackBerry Yeni Telefonu İle Şaşırttı!

19.12.2014 - 15:25 | Son Güncellenme:

BlackBerry’nin eski günlerini yad eden, fiziksel klavyeli yeni akıllı telefon modeli BlackBerry Classic sonunda satışa çıktı.

BlackBerry Yeni Telefonu İle Şaşırttı

Senenin başından beri BlackBerry CEO’su John Chen tarafından, “Ha geldi, ha geliyor!” diye altı sıcak tutulan modelBlackBerry Classic sonunda piyasaya çıktı. Firma kendisine hala sadık kullanıcıları dinledi ve fiziksel klavyesi olan klasik tasarımını, modern telefonların yetenekleri ile birleştirdi.

Haberin Devamı


BlackBerry Classic, yıllar öncesinin eski modellerinden ayırdetmekte zorlanacağınız bir cihaz. Klasik QWERTYklavyenin üzerinde 3.5 inç büyüklüğünde, 720 x 720 piksel bir dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekran önceki akıllı telefon modeli olan Passport’un4.5inç’lik ekranından daha küçük, ama tek elle kullanım için ideal büyüklükte.


Cihazın içine bakılırsa, çift çekirdekli bir QualcommSnapdragon işlemci, 2 GB bellek, 8 megapiksellik ana kamra ve 2 megapiksellik ön kamerayla karşılaşıyoruz. 16 GB depo alanı var ve microSD kart ile 128 GB’a kadar çıkabiliyor. Yeni nesil telefonlarla çok aşık atacak gibi değil, fakat zaten BlackBerryClassic’in derdi de dev bir ekranı beslemek değil. Classic modeli telefon, işletim sistemi olarak BlackBerry 10 kullanıyor ve Android uygulamalarını yükleyip kullanabiliyorsunuz.

Haberin Devamı