Ekonomi BMC’den ‘Tuğra’lı başlangıç

BMC’den ‘Tuğra’lı başlangıç

21.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük ticari araç üreticilerinden BMC, Almanya’da düzenlenen Hannover Ticari Araç Fuarı’nda ilk kez tanıttığı “Tuğra” adlı çekici ve kamyon serisiyle uzun bir aradan sonra bu pazara yeniden dönüş yaptı.

BMC’den ‘Tuğra’lı başlangıç

Otomotiv dünyasının önemli buluşmalarından biri olan Almanya’daki “Hannover Ticari Araç Fuarı”, önceki gün kapılarını açarken, “Türk Malı” damgalı önemli modellerin de tanıtımına sahne oldu. Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC’nin, adı ilk kez bu fuarda açıklanan yeni kamyon ailesi “Tuğra” da, işte bu önemli yenilikler arasındaydı. 1964 yılında kurulan Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, 2014’den bu yana gerçekleştirdiği yoğun Ar-Ge, mühendislik ve üretim süreçlerinin sonucunda yeni kamyon ailesini piyasaya sundu. BMC’nin 50 yılı aşkın deneyimiyle geliştirilen yeni kamyon ailesi Tuğra, yepyeni ve sıra dışı tasarımıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Her işe uygun

Şantiyede veya yolda, her yükte, her koşulda azami performansı sağlayan motor yelpazesine sahip Tuğra, verimli motor - şanzıman entegrasyonunun yanı sıra hafifletilmiş şasi yapısı sayesinde düşük yakıt tüketimi de sağlıyor.

Hesaplı yedek parça çözümleri, optimize edilmiş bakım aralıkları ve düşük toplam işletme maliyetiyle cep dostu olan BMC Tuğra, bütün ömür ve performans testlerinden başarıyla geçerek, yıllarca sorun çıkarmadan yoluna devam edeceğini kanıtladı.

‘Göreve hazır!’

Tuğra’nın fuardaki tanıtım toplantısında konuşan BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, şunları söyledi:

“Oğuz lisanında ‘Hakan’ın mührü’, Osmanlı’da ‘padisah mührü’ anlamına gelen Tuğra, BMC’nin wyollardaki yeni sembolü. Titiz Ar-Ge çalışmalarımızın sonucu olan Tuğra, modern, kentli ve şık bir kimliğin temsilcisi. Yarım asrı aşan tasarım deneyimimiz ile DNA’mızdaki ‘teknoloji’ ögesinin harmanlanması sonucu ticari araç dünyasına yeni bir boyut kattık. Tuğra, ergonomik yapısıyla özellikle uzun yolculuklarda rahat bir yaşam alanı ve keyifli sürüş vaat ediyor. Çağdaş ön konsol tasarımı, full TFT gösterge, bluetooth ve navigasyon özelliğine de sahip olan 7 boyutunda multimedya, geniş hacimli kabin içi saklama alanları, pek çok özelliğe sahip sürücü koltuğu, buzdolabı, yataklar, multifonksiyonel direksiyonu ve özel tasarım kabin içi aydınlatmalarıyla Tuğra, her türlü göreve hazır.”

Haberin Devamı

Ford F-Max’e büyük gurur

Ford Trucks’ın tasarımından motoruna kadar tamamen Türkiye’de geliştirilip üretimine başlanan yeni çekicisi “F-Max”, ilk kez tanıtıldığı Hannover Ticari Araç Fuarı’nda “Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü”nü de aldı. F-MAX’in dünya tanıtımı ve ödül vesilesiyle fuarda düzenlenen törene Koç Holding ve Ford Otosan Onursal Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyeleri Ali İhsan İlkbahar, Turgay Durak ve Füsun Akkal Bozok, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Genel Müdür Başyardımıcısı Lisa K. King katıldı.

Haberin Devamı

Ali Koç, “F-MAX ile Türkiye’nin sıfırdan geliştirilen ve üretilen ilk çekicisini dünyaya sunuyoruz. Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü, üretim gücümüzün ve mühendislik kabiliyetlerimizin ulaştığı noktayı ortaya koyuyor... Çekicimizin uluslararası pazara yeni bir oyuncu olarak girmesi için hazırız” diye konuştu. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de “23 Avrupa ülkesinden 23 jüri üyesinin değerlendirmeleriyle elde ettiğimiz bu ödül, geleceğimiz için de çok önemli bir adım” dedi.

BMC’den ‘Tuğra’lı başlangıç

Mercedes’ten geleceğe...

Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Ticari Araç Fuarı’na bu yıl elektrikli kamyon, otobüs ve orta ticari araç modelleriyle damga vuran Mercedes, “Vision Urbanetic” konseptiyle de dikkati çekti. Tamamen sürücüsüz bu araçlar, Araç Kontrol Merkezi’ndeki veri kaydı üzerinden yapılan değerlendirmeyle, talepleri hızla karşılamak amacıyla gerekli yerlere yönlendirilebiliyor.

BMC’den ‘Tuğra’lı başlangıç

Temsa’nın elektriklisi...

Temsa, seri üretime hazır hale getirdiği elektrikli “Avenue Electron”u Hannover’de görücüye çıkardı. Temsa Genel Müdürü Hasan Yıldırım, MD9’un ardından Avenue Electron ile elektrikli araç ürün gamını genişlettiklerini, böylece birden fazla elektrikli model sunabilen ender markalarından biri haline geldiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

BMC’den ‘Tuğra’lı başlangıç

Almanya’da ‘Doruk’ta!

Türkiye’nin önemli üreticilerinden Otokar da, Hannover’deki fuarda iki otobüsüyle yer alıyor. Otokar, fuarda şehir içi otobüsü “Kent”in yanı sıra turizm otobüsü yeni “Doruk T” ile katılıyor. Doruk T, ilk kez Hannover’de Alman otobüs operatörlerinin beğenisine sunuluyor.

BMC’den ‘Tuğra’lı başlangıç

Karsan damgası!

Kendi markasını taşıyan ürünlerle adını duyurmaya devam eden Karsan, bu yılki IAA Hannover Fuarı’nda “Atak Electric” ve “Star Okul Otobüsü” modellerinin ilk kez dünya tanımını yapıyor. Karsan, ayrıca “Jest Electric” ve otomatik vitesli Jest’i de beğeniye sundu.

BMC’den ‘Tuğra’lı başlangıç