Teknoloji BMW’den Apple Car Açılımı

BMW’den Apple Car Açılımı

24.05.2016 - 15:38 | Son Güncellenme:

Ünlü Alman otomobil devi BMW, sızdırılan yeni bilgilere göre Apple Car özelliğini yeni modellerinde kullanmaya hazırlanıyor…

BMW’den Apple Car Açılımı

Bu zamana kadar birbirinden güçlü ve başarılı otomobil modellerine imza atmış olan BMW, aynı zamanda son nesil teknolojileri her daim göz önünde bulunduran bir firma. Hazırladığı araçlarında gücü ve yeni teknolojileri bir arada kullanan Almanya merkezli üretici, şimdilerde ise Apple Car özelliğini kullanacağı bilgisi ile gündemde. Sürücüsüz modeli için hali hazırda tüm gücüyle çalışan firma, iddialara göre Apple tarafından geliştirilen otomobil sistemini yeni araçlarında tümleşik bir şekilde kullanmış olacak.

Haberin Devamı

İlk hedef X5 M ve X6 M

Şirket cephesinden sızdırılan bilgilere göre BMW, Apple Car sistemini ilk olarak X5 M ve X6 M modellerinde kullanmış olacak. Standart bir şekilde bu özelliği müşteriler ile buluşturmayacağı söylenen şirketin daha çok opsiyonel olarak Apple Car özelliğini kullanacağı söylendi. Nitekim bu nedenden ötürü otomobilin fiyatı da artmış olacak.

Ağustos Ayına İşaret Ediliyor

İddialara göre Alman otomobil devi, Apple Car desteğine sahip olan araçlarını 1 Ağustos 2016 tarihinde satışa sunacak. iDrive’a entegre olmuş bir şekilde görücüye çıkacağı açıklanan Apple Car’ın bu sayede çeşitli akıllı özellikleri otomobiller ile buluşturması bekleniyor.