Muğla Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği

Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği

29.03.2017 - 15:20 | Son Güncellenme:

.

Bodrumda Deniz Dibi Temizliği

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, belediye tarafından denize en çok mavi yakışır sloganı yürütülen deniz dibi temizliğine Peksimet Mahallesi'nde devam edildi.

Haberin Devamı

Bodrum Belediyesi dalış ekibince, Peksimet Mahallesi Kadıkalesi mevkisinde gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde su altından, tuvalet sifonu parçası, bel üstü cansız vitrin mankeni, otomobil lastiği, halat, plastik ve demir boru, cam ve teneke boş içecek kutuları gibi çok sayıda atık çıkarıldı.

Bir dalgıcın su altında atıklar arasında fark ettiği ahtapot ile su üzerine çıkıp bir süre elinde tutması ilginç bir görüntü oluşturdu. Ahtapot tekrar denize salındı.

Denizlerin korunması konusunda vatandaşları bilinçlendirmenin de amaçlandığı çalışmada çıkarılan atıklar ayrıştırılıp tartıldı. Bir saat süren deniz dibi temizliğinde cam, plastik, metal, lastik ve tekstil diye ayrıştırılan toplam 312 kilogram atık çıkarıldı.

Haberin Devamı

Atıklar, Bodrum Belediyesi birinci sınıf atık getirme merkezine götürülmek üzere temizlik işçileri tarafından kamyonete yüklendi.

Gümüşlük Mahallesinde devam edilecek deniz dibi temizliği, ilçe merkezindeki çalışma ile tamamlanacak.